Ana sayfa » Güncel » İZMİR’DE BEYAZ EŞYACILARDAN, AVM’LERE KARŞI, PANKARTLI EYLEM..

İZMİR’DE BEYAZ EŞYACILARDAN, AVM’LERE KARŞI, PANKARTLI EYLEM..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir Ticaret Odası (İZTO) aralık ayı olağan meclis toplantısında konuşan İZTO Başkanı Mahmut Özgener, dünya ekonomisinde yaklaşımların değiştiği bir dönem yaşandığını belirtti.

Bu dönemde genişlemeci para politikalarıyla beraber sermaye akışının gelişmekte olan ülkelere yönelmesinin Türkiye ekonomisi için fırsat yarattığını söyleyen Özgener, “Yeter ki dersimizi iyi çalışalım” dedi.

Son 3 aydır ekonomideki yukarı yönlü gidişatın önümüzdeki yıl daha da hızlanacağının göstergesi olduğunu dile getiren Özgener, iş dünyası temsilcileri olarak MB’nin yaptığı faiz indirimlerini ticari kredi faizlerinin daha da aşağı çekilmesine zemin oluşturmasını beklediklerini dile getirdi.

Özgener, “Faiz indirimi ekonomideki pozitif indirimi teyit ederken enflasyon oranlarının beklentilerin üzerinde iyileşmesi olası faiz indirimlerinin önünü açıyor. Enflasyonla mücadele ülkemiz ekonomisi için çok önemli. Sürdürülebilir büyümenin ön şartı da fiyat istikrarı. Bu nedenle enflasyonla kararlı bir şekilde mücadeleye devam edilmeli” diye konuştu.

Beyaz eşyacılardan pankartlı eylem..

İZTO Meclis Üyesi Metin Aztekin, beyaz eşya ve ayakkabıcı esnafının her köşe başına mağaza açmasının sektörde haksız rekabete neden olduğunu söyledi.

Sektörün bir darbe de internet satışlarında yediğini anlatan Aztekin, “Zincir mağazaların her mahalle arasına girmesi ve her ürünü satması çok büyük sıkıntı. Bu böyle gitmez. Esnaf felç durumda. Şubat’a kadar bu konuda adım atılmazsa, İzmir ve Ege Bölgesi’ndeki beyaz eşya mağazalarında ‘herkes kendi işini yapmalı’ yazan büyük posterler asacağız. Protesto eylemi yapacağız.

Bunun başka yolu yok” dedi. Geçtiğimiz günlerde hakkında açılan bir soruşturma nedeniyle gözaltına alınan ve serbest bırakılan İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Mert Pala’nın İZTO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeliği devamsızlık gerekçesiyle düşürüldüğü meclis toplantısında, odanın 2020 bütçesi 80 milyon TL olarak kabul edildi..

Kaynak-Dünya

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com