Ana sayfa » Güncel » “KANUNİ HAKLARIMIZIN PEŞİNDE KOŞMAKTAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ..”

“KANUNİ HAKLARIMIZIN PEŞİNDE KOŞMAKTAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa Belediyesince işten çıkarılan işçiler direnişlerinin son gününde yaptıkları basın açıklamasıyla direnişe son verdiklerini duyurdular.

8 aylık direniş boyunca kendilerine destek veren, siyasi parti, dernek, sivil toplum kuruşları ve basın temsilcilerine desteklerinden dolayı teşekkür eden işçilerin yaptığı basın açıklaması şöyle;

“BASINA VE KAMUOYUNA;

Artık sonuna geldiğimiz 2019 yılının Mayıs ayından bu yana Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Cumhur İttifakı partileri eliyle Aliağa’da eşi görülmemiş bir sosyal cinayet işlenmektedir. Bu cinayetin mağdurları olan biz, Aliağa Belediyesinin emektar işçileri, aylardır direniyoruz.

Bir yandan direniş çadırımızı ayakta tutarken, bir yandan da Aliağa Halkı nezdindeki kara propagandaları boşa çıkardık. İşçi kıyımı yapmayı halktan aldığı yetkiye dayandıran Serkan Acar’ın gerçek yüzünü halka anlattık.

Kamu kaynaklarını nasıl çarçur ettiklerini, halka hizmetle yükümlü Belediyemizi nasıl bir borç batağına soktuklarını ve sonunda da seçimi yeniden kazandıktan sonra, kendi yarattıkları enkazın faturasını biz işçilere çıkarttığını anlattık.

Şaibeli miktarlarda paralarla sanatçılar getirmeden de, şenlikler ve halk konserleri düzenlenebileceği bütün Aliağa halkına hep birlikte gösterdik.

Sendikamızın bütün şubeleri ve genel merkezimizle birlikte, haklı davamızı başta İzmir kamuoyuna ve Türkiye kamuoyuna anlattık ve sesimiz sadece burada değil, binlerce kilometre uzakta, Avrupa’da ve Dünya’da yankı buldu, uluslararası sendikal örgütlerin desteğini aldık.

Açlıkla terbiye edilmek istendik, hak ettiğimiz son maaşlarımız aylarca hesabımıza yatmadı ama yılmadık yine direndik. 40 derece sıcağın altında da, yağmurda ve çamurda da asla pes etmedik ve direndik. Kanser olduk hayatımızı kaybettik ve ama yine direndik yine direndik. Dostun desteğiyle düşmana inat yılmadık direndik.

Gönül isterdi ki, atılan bütün işçiler bizimle ve sendikamızla birlikte hareket etsin, direnişi seçsin ama öyle olmadı fakat biz kaç kişi kalırsak kalalım yine direndik, yine pes etmedik.

Onursuzca dayatılan protokolleri bir yana iterek, işe iade davalarımızı açtık. Bütün işe iade süreçlerinin dört ayda tamamlanması gerekirken, ilk duruşmalarımız altı ay sonraya atıldı, yine direndik yine alanlarda olduk.

Biz inanıyoruz ki, er ya da geç, haklılığımız mahkemelerce de tescil edecek ve işimize iade yönünde kararlar verilecek. Hukukçu Başkan, hukuk önünde mahkum edilecek.

Şimdi yeni bir yıla yeni umutlarla giriyoruz. Bugün Aliağa Demokrasi Meydanının sembolü haline gelen direniş çadırımızı sonlandıracak ama mücadeleden asla geri durmayacağız. Meşru ve demokratik yollardan kanuni haklarımızın peşinde koşmaktan vazgeçmeyeceğiz. Bunu herkes böyle bilmelidir..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com