Ana sayfa » Güncel » “ÖZTRAK; “İKİLİ HUKUKA MI GEÇİLDİ?, SON RESMİ GAZETE DE, FIKIH KURALLARI YAYIMLANDI..”

“ÖZTRAK; “İKİLİ HUKUKA MI GEÇİLDİ?, SON RESMİ GAZETE DE, FIKIH KURALLARI YAYIMLANDI..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-CHP’nin dünkü Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında Sinan Aygün’ün ortaya attığı rüşvet iddiasıyla ilgili süreç ele alındı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçen hafta sonu bazı MYK üyelerine konunun araştırılması yönünde verdiği talimat üzerine, süreçle ilgili bilgilendirme yapıldı.İddiaya göre, “rüşvet iddiasına konu olan rant alanının yolsuzluk ithamıyla ilgili olmadığı, Melih Gökçek döneminde yapılan plan tadilatının notunda bir okul yapılması sözünün bulunduğu” belirtildi.

Bilgilendirmede, “söz konusu okulun yapılmadığı ve zaten mahkeme kararıyla da bunun uygulanmasının imkânsız olduğu” ifade edildi. Bilgilendirmede, “Süreçte kişisel çıkar elde etme amacı olmadığı, kamusal olarak bir okulun yapılmasıyla ilgili görüşmelerin yürütüldüğü” ifade edildi.

Söz konusu alana verilen inşaat izninin 42 bin metrekare, yapılan toplam inşaatın ise 120 bin metrekare olduğu ifade edildi. Kılıçdaroğlu’nun bu konuyla ilgili olarak yargı sürecinden çıkacak sonucun uygulanacağına işaret ettiği öğrenildi.CHP Sözcüsü Öztrak ise MYK toplantısına ilişkin şunları dile getirdi:

KAFA KESEN VAR MI?:

Öğreniyoruz ki; İdlib’den 80 bin Suriyeli daha sınırlarımıza doğru yola çıkmış. Yeni gelecek Suriyelilerin maliyeti kimin sırtına yüklenecek? Daha dün ABD, İdlib’de eski bir El-Kaide liderine operasyon yaptı. Bu gelenlerin içinde kafa kesen radikaller var mıdır?

ATATÜRK VATANI SAVUNDU:

Saray’ın kibirlisi “Madem Libya’nın bizimle ilgisi yok, o zaman Gazi Mustafa Kemal orada ne arıyordu?” demiş. Biz söyleyelim: Gazi Mustafa Kemal bir Osmanlı subayı olarak o gün Osmanlı’nın vatan toprağını savunmaya çalışıyordu. Libya bugün bizim vatan toprağımız mı? Mehmetçiğimizin görevi Libya’nın iç savaşına karışmak mı? Hayır.

İKİLİ HUKUKA MI GEÇİLDİ?:

İçeride sıkıştıkça, sorunlara çözüm bulamadıkça, dini siyasete alet ettiler. En son Resmi Gazete’de fıkıh kurallarının yayımlanması, buna tuz biber ekti. Hayırdır? İkili hukuk sistemine mi geçtik?

HUKUK KONUŞACAK:

(Rüşvet tartışmalarıyla ilgili) Bu mesele artık bizim için noktalanmıştır. Bundan sonra hukuk konuşacak. Ama şunu söyleyebilirim. Artık bu ülkenin belli başlı büyükşehirlerinde müzik değişmiştir, dans da değişecektir. Rant lobileri büyükşehirlerimizde artık cirit atamayacaklardır.

AYNI HASSASİYETİ GÖSTERSELERDİ:

(İçişleri Bakanlığı’nın Mansur Yavaş hakkında müfettiş görevlendirmesi) Mevcut iktidarın bundan önceki bakanı, TBMM Başkanı, o dönemki belediye başkanını “Ankara’yı parsel parsel satmakla” suçlamıştı. O dönem bu müfettişler hiç ortaya çıkmamıştı.

Şimdi apar topar İçişleri Bakanlığı’nın müfettişleri harekete geçiyorlar. Keşke bu hassasiyeti bundan önceki belediye başkanına göstermiş olsalardı..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com