Ana sayfa » Yerel » TOKİ ALİAĞA’DA 750 KONUT YAPACAK..

TOKİ ALİAĞA’DA 750 KONUT YAPACAK..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

Ülke genelinde dar gelirlilerin ev sahibi olabilmeleri için başlatılan 100 bin sosyal konut projesinde Aliağa da yer aldı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa edilecek projede Aliağa’ya 750 konut yapılacak.

Açıklanan proje kapsamında Ege Bölgesi’nde İzmir’e 3 bin 500, Manisa’ya Bin 500, Denizli’ye 3 bin 500, Muğla’ya bin, Uşak’a 700, Aydın’a ise 400 konut yapılacak. İzmir’de Aliağa, Karabağlar, Kemalpaşa, Seferihisar ve Selçuk ilçeleri proje içerisinde yer alıyor. Vatandaşlar sosyal konutların yapılacağı il ve ilçelerin listelerine www.toki.gov.tr ya da 444 8654 Alo TOKİ hattından erişebiliyor.

SON BAŞVURU TARİHİ 15 OCAK 2020..

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar başvurularını Ziraat Bankası şubeleri aracılığı ile yapabilecek. Başvurular 15 Ocak 2020 tarihine kadar devam edecek. Ziraat Bankası Şubelerine başvuran vatandaşlar 240 ay vade ile yüzde 10’nu peşin aylık 894 lira sabit ödemeyle ev sahibi olabilecek.

Evler sahiplerine 1-1,5 yıl içerisinde teslim edilecek. Konutlar 2+1 brüt 75 ve 85 metrekare ile 3+1 brüt 100 metrekare olarak projelendirilecek. Konutlara daha önce TOKİ’den ev almamış ve konut kredisi kullanmamış, aylık geliri 5 bin 500 TL’den düşük olan vatandaşlar başvurabilecek. 2+1 konutlar 140-180 bin TL, 3+1 konutlar ise 160-210 bin TL aralığında satışa sunulacak.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin; T.C. vatandaşı olması, Proje il /ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya Proje il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması, Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacaktır.

(Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç). Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 5.500 TL olması gerekmektedir. (İstanbul İli için 6.000 TL (Başvuru sahibinin ve eşinin gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dâhil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin toplamı.) (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri Hariç) Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir. Başvuruları yapacak vatandaşlarımızın; 25 yaşını tamamlamaları gerekmektedir..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com