Ana sayfa » Güncel » DİSK EGE BÖLGE TEMSİLCİLİĞİNDEN, KEMERALTI GİRİŞİNDE ASGARİ ÜCRET EYLEMİ..

DİSK EGE BÖLGE TEMSİLCİLİĞİNDEN, KEMERALTI GİRİŞİNDE ASGARİ ÜCRET EYLEMİ..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-DİSK Ege Bölge Temsilciliği Kemeraltı girişinde, aralık ayı içerisinde açıklanacak olan asgari ücrete ilişkin bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasında asgari ücrete yapılacak zammın hedeflenen enflasyon oranında yapılacak olmasına tepki gösterildi.

DİSK üyelerinin yoğun katılım gösterdiği basın açıklamasına ayrıca farklı siyasi partilerden temsilciler de katıldı. Basın açıklaması öncesinde sık sık ‘Yaşasın sınıf dayanışması’ ‘İnsanca bir yaşam istiyoruz’ ‘Sadaka değil toplu sözleşme’ sloganları atıldı.

Basın açıklaması öncesinde konuşan DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası 3 No’lu Şube Başkanı Faruk Saral, “Emekçiler olarak insan onuruna yaraşır bir talep ettikçe bizi bir simite muhtaç ediliyoruz. Devlet bankası eliyle Simit saraylarını kurtaracağınıza emekçileri kurtarın” ifadelerini kullandı. Saral, “Asgari ücret zammının yanında sermayeye tanınan vergi aflarını istiyoruz” dedi.

Basın açıklamasını okuyan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, asgari ücretin milyonların meselesi olduğuna dikkat çekerek “Pazarda, markette, gıda ürünlerinde %8 değil en az %40 zamlandı. O halde ücretlerimiz neden gerçek enflasyon oranında değil de hedeflenen enflasyona göre artsın. Yıllardır ekonomi büyüdü diye övünen, büyümeden payımızı vermeyenler; şimdi kriz kapıya dayandığında işçilerin emekçilerin ücretini düşürmeye çalışıyorlar” diye konuştu.

‘ASGARİ ÜCRET 3 BİN 200 LİRA OLMALIDIR’

Sarı, asgari ücreti saptamada yaşanacak uyuşmazlık halinde grev hakkının bulunması gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu:

“Patronlar, ‘Asgari ücret artarsa işçi çıkarmak zorunda kalırız’ diyorlar. Ekonomik krizleri işçilerin sırtına yükleyerek, vergileri artırarak, ücretleri düşürerek bugüne dek hiçbir sorunu çözemediniz. Ücret artışına dayalı bir ekonomik büyüme mümkündür, gereklidir.

Tüm bunların esasına ve tamamına baktığımızda insan onuruna yakışır bir asgari ücret belirlemek ekonomik krizdeki çarkın dönebilmesi için tarladan üreticiye, tüketiciye ve her koşulda krizin işçiye yansımaması için asgari ücret net 3200 TL olmalıdır”

Mutfaktaki yangının gizlenemeyecek noktada olduğunu kaydeden Sarı, “ Her ne kadar gerçekler hasıraltı edilmeye çalışılsa da mahkemelerdeki icra dosyaları, toplu intiharlar, intihar girişimlerini gizleyemezsiniz, asgari ücret gerçeğini yaşam koşulunun zorluklarını örtbas etmeye kimsenin gücü yetmeyecektir”

Sarı sözlerini “Asgari ücret net 3200tl olmalıdır!Asgari ücret tamamen vergi dışı bırakılmalıdır! AGİ hariç hesaplanmalıdır! Asgari ücret geçim ücreti olmalıdır” ifadeleriyle noktaladı.

Basın açıklamasının ardından DİSK’in asgari ücrete ilişkin bildirileri dağıtıldı..

Kaynak-İz Gazete

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com