Ana sayfa » Yerel » ALTO’DA E-DÖNÜŞÜM SEMİNERİ..

ALTO’DA E-DÖNÜŞÜM SEMİNERİ..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa Ticaret Odası ev sahipliğinde İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Aliağa Temsilciliği işbirliğinde düzenlenen E-Dönüşüm, E-Defter, E-Arşiv ve E-Fatura uygulamalarını içeren bilgilendirme semineri yoğun katılımla ALTO M. Ender Özer Seminer Salonu’nda yapıldı.

Gerçekleşen seminere Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkan Yardımcısı Ömer Akbaş, İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Aliağa Temsilcisi Aysel Şimşek, ALTO Meclis Üyeleri, muhasebeciler ve mali müşavirlerle çok sayıda firma temsilcisi katılım sağladı.

Seminerin açış konuşmasını gerçekleştiren Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk, “Teknolojinin hızla geliştiği dünyada artık pek çok işlem bilgisayar, internet ve online olarak yapılmaktadır. Hemen hemen her sektörde hızla yaşanan bu elektronikleşme sürecine e dönüşüm adı veriliyor. 

Bilgi ve teknoloji çağının gereği olarak mali kayıtlar ve muhasebe işlemlerinin de aynı şekilde bu dönüşüm sürecine girdiğini görüyoruz. Yeni çıkan yasa ve yönetmelikler aracılığı ile bu işlemlerin çerçevesi çizilmiş olup ne şekilde ve nasıl olacağı da belirlenmiştir. Söz konusu uygulamaların alt yapılarını bugünden hazırlamalıyız ve önlemlerimizi almalıyız ki ileride herhangi bir sorun sıkıntı yaşamayalım” dedi.

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkan Yardımcısı Ömer Akbaş ise konuşmasında, Dünyanın dijitalleşmenin yoğun olduğu bir değişim süreci içinde olduğunu ve bu durumun pek çok değişimi de beraberinde getirdiğini söyledi.

Akbaş, “Aslında yalnızca muhasebeci ve mali müşavirleri değil toplumun her kesimini ilgilendiren e-fatura ve diğer değişikliklerin her işveren ve girişimcinin bilmesi gereken önemli konular olduğunu düşünüyorum. 

Her yeni sistem beraberinde sıkıntılar getirse de meslektaşlarımla, işletmelerin başarılı çalışmasıyla bunları en kısa zamanda aşacağımıza inanıyorum. Bizlere düşen görev ise meslektaşlarımızı ve mükellefleri en iyi şekilde e-dönüşüm konusunda bilgilendirmek olduğuna inanıyorum.

Bu noktada da bugünkü toplantıyı tüm İzmir genelinde ilk olarak Aliağa’da düzenlediğimiz için duyarlılığından dolayı Aliağa Ticaret Odası Başkanımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Açış konuşmalarının ardından SMMM-KGK Bağımsız Denetçi Murat Omrak tarafından ‘VUK 509 Numaralı Genel Tebliğin Getirdikleri, e-Fatura/e-Arşiv Fatura Uygulamaları, e-Defter Uygulamaları, e-Defter Uygulamasında Özellik İçeren Hususlar’ gibi daha birçok konuda detaylı sunumlar yapılarak soru-cevap kısmının ardından seminer sona erdi..

blank
blank
blank
blank

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com