Ana sayfa » Güncel » HİÇ BİR ŞEY OLMADIYSA BİLE KESİNLİKLE BİR ŞEYLER OLDU DEMİŞ MİDİR? DEMİŞTİR!

HİÇ BİR ŞEY OLMADIYSA BİLE KESİNLİKLE BİR ŞEYLER OLDU DEMİŞ MİDİR? DEMİŞTİR!

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Dün yayımladığımız; “SINAVLA İLGİLİ ŞAİBE İDDİALARININ HEPSİ ÇÖKMÜŞTÜR” başlıklı haberde konu edilen, Arabuluculuk sınavıyla ilgili bir kısmı espri mahiyetinde çeşitli açıklamalar yapılmaya devam ediyor. Cumhuriyet Gazetesi bununla ilgili yaptığı haberde bu tür açıklamalara değindi.

“27 bin 537 kişinin katıldığı arabuluculuk sınavına giren eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın sınavdan 72 alarak başarısız olduğu ortaya çıktı.

91 ve üstünde puan alan 6 bin 271 adayın kazandığı arabuluculuk sınavına çok sayıda akademisyen, yargı mensubu ve siyasetçi katılmıştı. Haftalardır sınav sorularının önceden iktidara yakın isimlere dağıtıldığı iddia ediliyordu. Adalet Bakanı’nın talimatıyla sınav sonuçları dün açıklandı.

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın sınavdan 72 puan aldığı ortaya çıktı. Bozdağ’ın puanının yanında ise “başarısız” ibaresi yer aldı. Konuya ilişkin ulaştığımız Bozdağ’ın danışmanı Bilal Çetin ise, “Bekir Bey arabulucu sınavına kesinlikle girmedi” dedi. Ancak sınav sonuç belgesini paylaştığımız Çetin, daha sonra telefonlarımıza yanıt vermedi. 

Eskii Adalet Bakanı Cemil Çiçek’in 100 tam puan alarak birinci olduğu iddia edildi. Ancak Çiçek sınava girmediğini açıkladı.

VEKİLLER DE BARAJI GEÇEMEDİ..

Adalet Bakanlığı’nın açıkladığı 2019 yılı arabuluculuk sınav sonuçlarına göre, sınava giren AKP’li milletvekilleri baraj puanı olan 91’e ulaşamayarak ilk 5 bine giremedi. AKP’de en yüksek puanı 90 ile Kırıkkale milletvekili Ramazan Can’ın aldığı öğrenildi. Can, 90 puan almasına karşın 1 puanla 5 bin kişinin arasına giremedi.

HİÇ BİR ŞEY OLMADIYSA BİLE KESİNLİKLE BİR ŞEYLE OLDU DEMİŞ MİDİR, DEMİŞTİR!

Sınava giren AKP’li milletvekilleri arasında Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz da yer aldı. Sınavda 74 puan aldığı ileri sürülen Yavuz’un durumuyla ilgili sosyal medyadaki esprili paylaşımlar, parti kulislerinde de vekiller arasında da en çok konuşulan konuların başında yer aldı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com