Ana sayfa » Güncel » “EYT’LİLER, DAHA FAZLA ÇALIŞIP, DAHA ÇOK PRİM ÖDÜYORLAR, YİNE DE EMEKLİ OLAMIYORLAR..”

“EYT’LİLER, DAHA FAZLA ÇALIŞIP, DAHA ÇOK PRİM ÖDÜYORLAR, YİNE DE EMEKLİ OLAMIYORLAR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-2020 yılı bütçe görüşmelerinin ilk gün oturumunda en sık gündeme gelen konulardan biri de EYT oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bütçeyi eleştirdiği konuşmasında EYT’lileri haklarına ilişkin olarak şunları söyledi:

“… EYT’lilerin sorunu var, doğrudur. Bu Parlamentodan sizler bir kanun geçirdiniz, biliyor musunuz nasıl geçirdiniz? ‘Sosyal güvenlikte reform yapacağız.’ dediniz. Biz itiraz ettik, ‘Ya bu reform değil, bu perişan eder insanları.’

“DAHA FAZLA PRİM ÖDEYİP DAHA AZ EMEKLİ MAAŞI ALACAKLAR, FARKINDAMISINIZ?”

Bir sürü şeyi saymıyorum vaktim azaldığı için. Sadece şunu bilmenizi isterim: Prim ödeme gün sayısı dolup yaşa takılanlar çalışamazlar, iş bulsalar da çalışamazlar. Niçin? Çünkü sizin yaptığınız sözde reforma göre, daha fazla çalışıp daha fazla prim ödediklerinde emeklilik yaşı dolduğunda daha az maaş alacaklar, daha az aylık alacaklar, bunun farkında mısınız?

Daha fazla çalışıp daha fazla prim ödüyorsunuz ama emekliliğe geldiğinizde daha az emekli aylığı alıyorsunuz, bunlar onun için isyan ediyorlar. Bu, aile sigortasıyla çözülür. Aile sigortasını belki çoğunuz duymadınız ama bu Parlamento aile sigortasını ne zaman kabul etti biliyor musunuz? 1974 yılında. Hiçbir ailenin aç kalmaması için…

Yani aile sigortası ne demek biliyor musunuz? Sağ elin verdiğini, sol el görmeyecek. Hiç kimsenin fakirliğini fukaralığını teşhir etmeyeceksiniz. Biz bunu savunuyoruz, yıllarca savunduk biz bunu.

Bizim bulduğumuz bir şey de değil bu. Uluslararası Çalışma Örgütü’nün kabul ettiği 9 sigorta dalından birisi. Bunu da yapacağız değerli arkadaşlarım..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com