Ana sayfa » Güncel » YENİ BİR YILA GİRERKEN TRAFİKTE ÇOCUK VE GENÇLERİN ÖLÜMÜ..!

YENİ BİR YILA GİRERKEN TRAFİKTE ÇOCUK VE GENÇLERİN ÖLÜMÜ..!

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Türkiye de 2018 yılında trafik kazalarında  0-9 yaş gurubunda 309 çocuk ölmüş ve 23.765 çocukta yaralanmıştır.

Yaralıların  ortalama % 10 da orta veya uzun vadede sakat kalmakta, engelli olmakta ve ömür boyu kişinin ve ailenin mağduriyeti devam etmektedir.  21-24 yaş arasındaki gençlerden de 490 gencimiz ölmüş ve 32.515 de yaralanmıştır.

Türkiye’nin toplamda doğumdan  veya  iş ve kazalarındaki engelli sayısı trafik kazalarındaki engelli sayılarının 1/3 kadardır. Bu bağlamda toplam araç sayımız 23.150.000 geçerken sürücü belgeli insan sayımızda 32 milyonu bulmaktadır. Bu rakamlar AB ülkeleri nüfus ve araç sayıları ile karşılaştırıldığında  çocuk ve gençlerin ölümleri 5 veya 6 kat fazladır.

Trafik kazalarındaki davaların çok uzun sürmesi, bilirkişilerin bilgi alt yapılarının yetersiz veya yanlı davranışları da daha çok mağduriyeti artırmakta ve verilen cezalarda sembolik olmaktadır.

Günümüz Türkiye’sinde hala anne ve babalar çocuklarını ön koltukta ve kendi kucaklarında veya emniyet kemersiz oturtarak çocuklarının hayatını tehlikeye atmakta ısrar ederken, kimiside 5 kişilik otomobile 15 kişi bindirip Azraili de göreve çağırmaktadır.

Bu bağlamda Türkiye de kendi alanında büyük çaba sarf eden Derneğimiz 18 yaşından sonra insan eğitmek yerine çocuklara yaptığı ulusal proje ile Ankara da ilk okul ve liselere Trafik Eğitimi projesi uygulamaktadır.

Türkiye de bu alanda tüm bilgili ve uzman kişileri de bir araya getirerek Eğitimin yanında davet edildikleri takdirde konferanslar vermekte, tv programları yapmakta ve trafik ve yol güvenliğinin her noktasında kamu yararına çaba sarf etmektedir.

Tüm giderlerini üyelerin bağış ve üye aidatları ile karşılayan Derneğimiz siyaset ve ticaret dışı tamamen objektif ve tarafsız bir şekilde yanlışları da söylemektedir. Sizlerinde bu terör ile mücadele de destek vermenizi dileriz.

Trafik ve yol güvenliği 7/24 yaya, yolcu ve sürücü olarak hayatımızı ve malımızı tehdit ederken bu konuda kamu otoritesinin daha hızlı, çözüm üretici ve bilgili olması şarttır.

Bunun yanında  bilhassa anne ve babaların daha çok kendisi ve yetişen çocuklarını bu teröre karşı bilgilendirmesi ve koruması da   şarttır..

İhsan MEMİŞ :

Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Derneği

Ankara Yeminli Adli Trafik Bilirkişisi

 

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com