Ana sayfa » Güncel » DOĞA KOLEJİ VELİLERİNDEN MEB’E ÇAĞRI, ÖĞRETMENLERE DESTEK..

DOĞA KOLEJİ VELİLERİNDEN MEB’E ÇAĞRI, ÖĞRETMENLERE DESTEK..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Doğa Koleji velileri, maaşlarını alamayan öğretmenlere destek olmaya devam ediyor. İzmir’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde açıklama yapan veliler, öğretmenlerin ve çocuklarının mağduriyetinin biran önce giderilmesini talep etti. Velilere KESK üyeleri, Eğitim-Sen Şubeleri ile Veli Derneği’nin Karşıyaka ve Buca Şubeleri de destek oldu.

AKIBETİMİZ NE OLACAK?

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde veliler adına açıklama yapan Gonca Uysal: “Bir süredir düzenli maaş alamayan birkaç aydır da hiç maaş alamayan öğretmenlerimiz iki gün derslere girmedi. Biz de onlara destek olarak çocuklarımızı okula göndermedik.

Günler geçmesine rağmen sorun çözülmüş değil, çocuklarımız hala düzenli ve kaliteli bir eğitim alamıyor. Bu sürede istifa eden öğretmenlerimiz oldu. Daha önce benzer sorunlar yaşanan okullara Milli Eğitim Bakanlığı müdahale etti, biz de bu sorunun biran önce çözülmesini bekliyoruz.

Yapılan açıklamalar ne velileri ne öğretmenlerimizi ne de öğrencilerimizi memnun etmiş değil. Veliler olarak MEB’den net bir açıklama bekliyoruz. Kurumun ve çocuklarımızın akıbeti ne olacak?” derken, bu hafta içerisinde olumlu bir gelişme olmazsa hukuki süreç başlatacaklarını söyledi.

BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR

Diğer veliler ise, devletin okula, çocuklarına ve öğretmenlere sahip çıkmasını istedi. “Öğretmenlerimiz bize hiçbir şey yansıtmamışlar ama beş aydır maaş almıyorlarmış. Sınavlara hazırlanan çocuklarımız var, sorunun biran önce çözülmesini istiyoruz.” dedi.

Okullarını kapanmasını istemeyen veliler, okulun yeni sahiplerine devir olacağı yönünde bir takım duyumlar aldıklarını ancak net bir bilgiye sahip olmadıklarını anlattı. Veliler, “Biz kalabalık sınıflı devlet okullarından özel okullara geçmiştik şimdi yaşadığımız durum içler acısı.

Okulumuzda elektrikler kesik, tuvaletler hijyenden yoksun. Kahvaltı için ayrıca 4 bin TL ödedik kaç gündür kahvaltı verilmiyor. Öğlen yemeği çıkmıyor. Şu haliyle özel okula gönderdiğimiz için pişmanız.” şeklinde konuştu..

Kaynak-İz Gazete

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com