Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » DİKKAT! TELEFON DOLANDIRICILARI ARAMA SONLANDIĞINDA BİLE HATTA KALABİLİYOR..

DİKKAT! TELEFON DOLANDIRICILARI ARAMA SONLANDIĞINDA BİLE HATTA KALABİLİYOR..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-CBC’den gelen raporlara göre, Kanada polisi vatandaşlarına yeni bir çeşit dolandırıcılığa karşı uyarıyor. Telefon dolandırıcıları, yeni geliştirdikleri yöntemlerle karşıdaki kişi konuşmayı sonlandırdığında bile hatta kalabiliyor.

‘Hat tuzağı’ adı verilen bu yöntemle, dolandırıcılar arama yaptıkları kişilerin telefonlarına bağlı kalabiliyorlar. Bu teknolojinin nasıl çalıştığı hala çözülebilmiş değil ve hangi hatların bu tuzağa düşebileceği de bilinmiyor.

Ontario’nun Kingston bölgesinde yaşayan bir kadın bu yeni dolandırıcılığın kurbanı oldu. Gelen aramada karşıdaki kişi bir polis memuru olduğunu iddia etmiş ve kadının kimlik hırsızlığı mağduru olduğunu söylemiş. Bunun hemen ardından da kadının yerel polisi araması ve gerekli detayları paylaşması istenmiş.

Fakat kadın konuşmayı sonlandırdığında bile dolandırıcılar hala hatta bağlı durumdaydı. Yerel emniyet görevlileri ile konuştuğunu zanneden kadın aslında hala hattaki dolandırıcılarla konuşmaktaydı.

Kingston polisinin basın açıklamasında şu sözler yer aldı; “Meydana gelen bu dolandırıcılığın sonucunda mağdurun hem kişisel hem de finansal bilgileri çalınmış bulunuyor. Bu yeni telefon dolandırıcılığı teknolojisinin arkasında da yine her zamanki dolandırıcılar yer alıyor. Vatandaşlarımıza gelen aramalarda veya aldıkları e-postalarda kişisel bilgilerini paylaşırken dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatıyoruz.”

Kingston polisi yaptığı açıklamalarda bu yeni ‘hat tuzağı’ teknolojisinin zaman sınırının birkaç dakikayla sınırlı olduğunu belirtti. Buna ek olarak vatandaşların hiçbir şekilde telefon üzerinden kişisel bilgilerini paylaşmak veya para ödemesi yapmak zorunda olmadığını özellikle vurguladı.

Geçtiğimiz aylarda Google da siber saldırıların önüne geçmek için bir adım attı..

Birçok teknoloji şirketi yaşanan siber saldırıları görmezden geliyor olsa da Google bu sorunun önüne geçilebilmesi için yeni bir sistem geliştirdi. Bu yeni sistem, kullanıcılara zararlı siteleri tespit edip engelleme olanağı sağlıyor. Kullanıcıların tespit ettiği ve rapor altına altığı zararlı siteler kaydedilecek. Bunun sonucunda da yaşanan siber suçların azalması bekleniyor..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com