Ana sayfa » Yerel » ALİAĞA, DA OTOYOL, ŞEHRİN DOĞUSUNU ÇIKMAZ SOKAĞA ÇEVİRDİ!

ALİAĞA, DA OTOYOL, ŞEHRİN DOĞUSUNU ÇIKMAZ SOKAĞA ÇEVİRDİ!

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Geçtiğimiz günlerde ulaşıma açılan İzmir Çandarlı otoyolu Aliağa’nın doğusunda Yeni Mahalle. Cindere, Eskicezaevi civarı, Örnekkent, Çanakkale yolu üstünde oturan vatandaşlar ve tarla ve çiftlik sahipleri için önemli sorunlar meydana getirdi.

Güzelhisar, Çıtak, Uzunhasanlar, Karakuzu ve Manisa civarından gelen Yuntdağ köylüleri de bu olumsuzluktan etkilenecekler. Ortaya çıkan sorunla ilgili Kuzey Ege Haber’e mesaj yollayan bazı vatandaşları şu ifadeler de bulundular;

“Aliağa Yeni mahalle Ayyıldız Sitesi civarında oturmaktayım. ALOSBİ, ye iş icabı sürekli gitmek durumundayım. İki gün önce evimin önünden giden yoldan karayolları yapım şantiyesi önünden gidip Bayramcı geçidinden geçerek yaklaşık 5 km. giderek ALOSBİ, ye ulaşmak istedim. Fakat yolları kapatmışlar. Bu yoldan artık ALOSBİ, ye gidilmeyecekmiş.

Biz gibi yüzlerce kişi bu yolu kısa olduğu için kullanıyoruz. Yukarıda bahsettiğim mahallelerde oturanlar kestirme olan bu yollar kapatılacağı için kullanamayacaklar. Vatandaş ne yapacak? Aliağa eski garaja gelecek.

Viking Kağıt Fabrikası yanından, Çay köprüsünden ALOSBİ, ye dönecek kaç km? 3+6+12=21km oluyor. Doğalgaz dağıtım sahasının oradan Alosbi kapı 3 km beyler!.

Vatandaş ne yapsın niçin kapatılıyor burada var olan 3 tane geçit. Bayramcı geçidi, Eski İzmir Bergama ipekyolu geçidi, Güzelhisar Gümetepe geçidi. Üçü de kapatıldı. İnsanlara 3 km’lik yolu fazladan 20 ile 27 km yol dolaştıracaklar.

Yukarıdaki geçitler tarihi yollar. Evliya Çelebi geçmişte Güzelhisar geçidini kullanmıştır. Yetkililerden talebimiz bu yakın olan ulaşım koridorlarından en az birisinin düzenli bir şekilde trafiğe uygun olarak yapılmasıdır. Hem ALOSBİ, de çalışanlar, hem burada faaliyet gösteren çiftlikler hem çiftçi kardeşlerimiz hemde ALİAĞA, nın geleceği için buraya düzgün bir ulaşım ağı yapılmalıdır.

Otoyolu yapan konsorsiyum yol projesi böyle diyor. Yollar kapanacak diyor. Biz vatandaş olarak kısa yol varken niçin uzun yoldan gidelim diyoruz.

Gerekirse otoyolun en doğusundan gişelerin yanından bize yol yapsınlar. Sorunumuza Belediyemizin ve ilçe yöneticilerimizin hassasiyet gösterip sahip çıkmalarını bekliyoruz..”

blank
blank
blank

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com