Ana sayfa » Spor » DE HAYDE, DOLDURALIM TRİBÜNLERİ, DESTEK VERELİM ALİAĞA’MIZIN TAKIMINA..

DE HAYDE, DOLDURALIM TRİBÜNLERİ, DESTEK VERELİM ALİAĞA’MIZIN TAKIMINA..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

“Bu sene Basketbol Süper Ligi hedefine kilitlenen Petkim Spor Kulübü Basketbol Şubesi Yönetimi ile SOCAR’ın yeni idari binasında bir röportaj-mülakat yaptık.

Genel Menajer Levent Türknas, Coach Arda Vekiloğlu ve Kaptan Hakan Yapar’ın dışında SOCAR Türkiye İş Birimi Kurumsal İletişim Grup Müdürü Bilge O’Flaherty ile SOCAR Türkiye Kurumsal İletişim Uzmanı Neslihan Tok’ ta hazır bulundu..”

Geçtiğimiz hafta yayınladığımız Petkimspor Basketbol Takımı haberine bu girişle başlamışız. Kısa bir hatırlatma yapmakta fayda var. Aliağa Petkim Basketbol Takımı 2010-2011 sezonunda Beko Basketbol Liginde mücadele ediyordu. Takımın ana sponsoru Petkim’di.

-Başantrenör Burak Bıyıktay ise 15 Ekim’de başlayacak 2011-2012 sezonu öncesinde, takımın sponsoru olan Petkim’e teşekkür ziyaretinde bulunmak istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Bizler mücadelemizle sadece Aliağa’yı değil Petkim’i de temsil ediyoruz. Bu sezon ilk hedefimiz play-off’a kalabilmek. Kadromuza eklediğimiz 5 yabancımızla bunu başaracağımızı umuyoruz. Aliağa Petkim, bu sezon da temiz bir mücadele verecek ve inanıyorum ki Aliağa halkına çok güzel mutluluklar yaşatacak” dedi.(Gazete haberi)

-Aliağa Spor Kulübü Başkanı Metin Timurhan, Aliağa Petkim basketbol takımının, gönüllerde olduğu gibi ligde de hak ettiği yeri alacağını söyledi.

Timurhan, yaptığı açıklamayla teknik direktör Halil Üner ile sağlık sorunları nedeniyle yollarını ayırmaları ve takımdan çok sayıda oyuncunun ayrılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Aliağa’nın basketbol ile özdeşleşmiş bir şehir olduğu bilinciyle hareket ettiklerini ve yönetim olarak Aliağa’nın en büyük sosyal aktivitesi olan basketbola yapacakları yatırımların kesinlikle doğru ve akılcı olacağını ifade eden Timurhan, yöneticiler olarak önceliklerinin kulübün menfaatlerini korumak olduğunu belirtti.(Gazete haberi)

Evet, bu takım bundan 7-8 sene önce bölge insanı ve tanıtımı bakımından rüya gibi bir dönem yaşadı ve yaşattı. Enka Spor Salonu maçlarda full çekti, 2 binin üzerinde seyircinin izlediği maçlar bilirim, o günlere ait, çünkü bir çok maça eski bir amatör basketbolcu olarak bende gitmiştim, basın mensupluğunun ötesinde.

Sonra yollar ayrıldı. Takım Süper Lig’den TBL’ne düştü. İşte ne olduysa bundan sonra oldu. Binlerce kişiye oynanan maçlara 100, bilemedin 200 seyirci gelmeye başladı. SOCAR Türkiye, sosyal sorumluluk anlamında Petkimspor’a büyük yatırım yaptı. Arda Vekiloğlu gibi bir Coach’u takımın başına getirdi, Levent Türknas gibi basketbol’la yaşayan bir “guru”yu genel menajerlik görevine getirdi.

2.13’lük Cemal Nalga, Patrick R. Rembert, Yancy D. Gates gibi oyuncularla, İzmir’li Hakan Yapar’ı kaptan olarak aynı kadroda buluşturdu, kulüp yönetimi. Maddi imkanlara gelince, Uluslararası dev bir firma, istediği yerden, en iyi oyuncuyu bile alabilecek bir güce sahip,yeter ki başarı gelsin, bu söz verilsin, umutlar yeşersin.

Yönetim, biz bu takımı şampiyonluğa oynatıyoruz, ancak seyircimiz maçlara gelmiyor. Oysa takımın coşması, daha iyi oynaması ve tek hedef olan şampiyonluğa ulaşıp bulunması gereken yer olan Süper Lige yükselebilmesi için bir motor güç gerekiyor, buda seyirci yani taraftar diyor ısrarla.

Petkimspor bir Aliağa markası, Aliağa için var, Aliağa için savaşıyor, mücadele ediyor diyorlar. Kurum olarak basketbola verilen önemi bir başka örnek olarak Avcı Ramadan’da yaptırılan 3 basketbol sahasını gösteriyorlar. Takımın altyapısı için oyuncu yetiştirmeyi bir başka önemli amaç olarak gördüklerini ifade ediyorlar.

Yani, un var, yağ var, şeker var. Helva karılacak, kepçenin bir ucundan tutacak birileri gerekiyor, buda taraftar yani Aliağa’lı basketbolseverler. Kış geldi, sıcacık salonda ailecek Petkimspor maçlarını izlemeye ne dersiniz?. Bu takıma öyle bir destek verin ki önümüzdeki sezon, Fenerbahçe, Efes, Pınar Karşıyaka, Beşiktaş, Türk Telekom gibi devleri getirelim Enka Spor Salonuna, Tıpkı yakın bir geçmişte olduğu gibi.

Aliağa’nın sadece sanayi şehri kimliğiyle tanınıyor olmasından bıkıp-usanmadık mı daha?. Gelin bunun yanına birde, Basketbol Şehri titrini ekletelim, buna vesile olalım.

De hayde, ne bekliyorsunuz, dolduralım tribünleri, marşlarla, şarkılarla destek verelim Aliağa’mızın takımına, takımımıza…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com