Ana sayfa » Güncel » COCA COLA VE PEPSİ’DEN ŞEKERİ YÜZDE 10 AZALTMA KARARI..

COCA COLA VE PEPSİ’DEN ŞEKERİ YÜZDE 10 AZALTMA KARARI..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Rusya’da faaliyet gösteren alkolsüz içecek üreticileri ve ithalatçıları, gelen kamuoyu baskısı üzerine, ürünlerinde kullandıkları şeker miktarını “gönüllü olarak” azaltma kararı aldı.

Vedomosti gazetesinin sektörün çatı kuruluşu Alkolsüz İçecek ve Maden Suyu Üreticileri Birliği (SPBN) kaynaklarına dayandırdığı habere göre, birliğe üye firmalar, ürünlerde kullandıkları şeker miktarını 2024’e kadar yüzde 10 aşağı çekme konusunda karara vardı.

Birliğe üye firmalar 500 mililitreden daha küçük hacme sahip ürünler üretme ve ürün içeriklerine dair bilgileri daha anlaşılır hale getirme konusunda anlaştı.

Markalar ayrıca okul yakınlarında promosyon amaçlı ücretsiz içecek dağıtımı yapmama, temel izleyici kitlesi çocuklardan oluşan televizyon, radyo ve gazetelere reklam vermeme kararı aldı.

TürkRus’un haberine göre deklarasyona imza atacağı öğrenilen firmalar arasında PepsiCo, IDS Borjomi Russia, Coca-Cola NVS Rossiya, UK Çornagolofka ve Holding Aqua da var.

SPBN başkanı Maksim Novikov, tüketicilerin başta düşük kalorili ürünler tüketmek olmak üzere değişen beklentilerine cevap vermek için böyle bir karar aldıklarını söyledi..

Kaynak-Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com