Ana sayfa » Güncel » ALTO MECLİS BAŞKANI ADNAN SAKA, 4. BAKIRÇAY EKONOMİ ZİRVESİNE KATILDI..

ALTO MECLİS BAŞKANI ADNAN SAKA, 4. BAKIRÇAY EKONOMİ ZİRVESİNE KATILDI..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-4. Bakırçay Ekonomi Zirvesi, Bergama Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde çok sayıda iş adamını bir araya getirdi.

Ekonomik kalkınma, istihdam iş ve iş dünyasını yakından ilgilendiren kentsel sorunların ele alındığı zirvede; kanaat önderleri, iş adamları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar hazır bulundu. 

Bergama Ticaret Odası Hasan Şentürk Konferans salonunda yapılan zirveye Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı Adnan Saka, Bergama Ticaret Odası Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri, 25., 26. Dönem AKP İzmir Milletvekili ve İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu ile oda başkanları ve çok sayıda iş adamı katıldı.

Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper açılış konuşmasında, “Bergama’nın sorunlarını ve gerçekleştirilmesi gereken çözümler ile ilgili oda olarak gerekli çalışmaları yaptıklarını belirtti. Konuşmasındaki konular arasında Bergama-Kınık Organize Sanayi Bölgeleri, Otoban ve otoyolları, doğalgaz, turizm ve yenilenebilir enerji sektörü de vardı. Yapılmış olan bu çalışmaların geri bildiriminin olumlu manada alındığını belirtti ve zirveye katılan herkese teşekkürlerini iletti.

Başkan Ürper’ in ardından Bakırçay gazetesi imtiyaz sahibi Rıdvan Karapehlivan, “Bakırçay Bölgesi’nin, Soma’dan başlayarak Kınık, Bergama, Dikili, Aliağa, Foça ve Menemen’i kapsadığını ifadesinde bulundu Karapehlivan, “Bölge sanayisi, ticareti, tarımı ve turizmi ile bölge ve ülke ekonomisi için büyük bir potansiyeli bünyesinde barındırıyor. Bu zirvenin bölgede sinerji oluşturmak adına son derece önemli bir vizyon çalışması olacağına inanıyorum” diyerek, zirveye katılım gösterenlere ayrı ayrı teşekkür etti. 

Karapehlivan’ın ardından Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı 25 ve 26. Dönem AKP İzmir Milletvekili ve İzmir il başkanı Kerem Ali Sürekli söz alarak açış konuşmalarını gerçekleştirip etkinlikte emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

‘Gençlerimizi doğru eğitim projeleri ile geleceğe hazırlamalıyız’

Zirvede konuşan Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı Adnan Saka, üretimin, dolayısıyla ülke ekonomisinin gelişimi için mesleki eğitimin önem taşıdığını belirterek, “Ülkemizde güçlü bir ekonomi ve gelecek inşa etmenin şartlarından biri nitelikli iş gücünü geliştirmektir. Bunun da yolu mesleki eğitimden geçiyor” dedi.

Sanayi üretiminin omurgasını oluşturan mesleki teknik eğitimin, sanayide kullanılan sistemlere uyumlu son teknolojik imkanlarla donatılmış atölye ve laboratuvarlara sahip böyle okullarla gelişim göstereceğini belirten Saka, “Çiğli Atatürk OSB’ deki Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi başarılı modellerin sayılarını çoğaltarak meslek liselerine yönelik olan önyargıyı kırmalı, geleceğimiz olan gençlerimizi doğru eğitim projeleri ile buluşturarak geleceğe hazırlamalıyız.

Bu konuda ailelere büyük görev düşüyor. Hep birlikte bölgemizdeki veliler ile bilgilendirme toplantıları yaparak mesleki eğitimin bugün ve gelecekteki önemini vurgulamalıyız” diye konuştu.

‘Bakırçay ’da Seracılık ve Yeni Kurulacak Tarıma Dayalı İhtisas OSB’

İlk konu başlığında Dikili Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi )DTİOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Öğmen söz aldı. Öğmen konuşmasında DTİOSB’nin İzmir iş dünyasında yakalanan ortak iş yapma kültürünün kente kazandırdığı çok önemli bir proje olduğunu belirterek, Dikili’de kurulan OSB’ nin 9 ay gibi kısa bir sürede tamamlandığını ve bundan sonraki sürecin daha da hızlı olacağını ifade etti.

Öğmen sözlerini, Jeotermal kaynaklı sera bölgesinde yer alacak firmaların sanayi parsellerinde yapacakları çalışmalar ile katma değerli ürün üretimi gerçekleştirerek farkındalık oluşturmak ve diğer yatırımları çekmek açısından çok önemli olduğunu dile getirerek sözlerini noktaladı.

‘OSB ve Serbest Bölgeler İçin En Önemli Konu Nitelikli Personel’

Zirvenin 2. Konu başlığında ise Ege Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi A.Ş. Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler söz aldı. Güler, konuşmasında Serbest Bölgelerde yer alan firmalarda çalışacak nitelikli mavi ve beyaz yaka personel için bugünden çalışmaların yapılması gerektiğinin üzerinde önemle durdu.

Güler, “Serbest Bölge kurulmadan önce eğitimin ve şehir alt ve üst yapısının bu yatırıma hazır olması gerek. Yapılacak bu çalışmalardan ilki ve en önemlisi ise eğitim. Bu noktada mesleki eğitim projelerini belirlerken yalnızca bir ilçeyi değil çevre ilçelerle birlikte bölgenin mesleki eğitim ihtiyaç durumu göz önünde bulundurulmalı.  

Bizler nitelikli teknik personel yetiştirecek Meslek Liselerini bölgeye kazandırmalıyız. Bu konuda önümüzde somut ve güzel bir örnek olarak Çiğli Atatürk OSB’ deki Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bulunmaktadır.

Bölgede faaliyete geçecek olan Batı Anadolu Serbest Bölgesi (BASBAŞ) için kurumlar arası yapılacak işbirliği ile nitelikli elaman ihtiyacı için bu modelde kurulacak bir meslek lisesi bölge yatırımcılarının personel ihtiyacına güçlü bir altyapı olacaktır” dedi. Güler’ in sunumu soru ve cevaplar ile son buldu.

‘Bergama OSB’de örnek bir güç birliği ve sinerji’

OSB konuları ile ilgili olarak ise Bergama Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Telek söz aldı. Telek, konuşmasında Bergama OSB’de tüm paydaşların sürece katılımının sağlanarak örnek bir güç birliği ve sinerji ile başarıya ulaştıklarını ifade etti.

Telek sunumunda, Bergama Organize Sanayi Bölgesi’nin tarihçesi, kapasitesi hakkında bilgi aktarımında bulunurken; 2020 yılına kadar %75 doluluk oranına ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Bakırçay’ da Yenilenebilir Enerji ile ilgili olarak Ateşçelik A.Ş. Finans Bölümü Yöneticisi Samet Güldoğan sunum gerçekleştirdi.

Bakırçay’ da Madencilik konusunda Bergama Ticaret Odası Meclis üyesi ve Bergama Granitçiler Derneği Başkanı Ömer Karakaya söz aldı. Karakaya, Granit sektörü ile ilgili bilgiler aktardı.

Bakırçay’ da Kadının Gücü konulu oturumda ise Gör-Sam Mutfak ve Kapı Yönetim Kurulu Başkanı Sema Bodur, bir kadın olarak iş hayatında yer alarak başarılar elde etmesinde ailesinin çok önemli rolü olduğunu belirtti.

Oturumlar sonrası soru-cevap şeklinde geçen zirve, Bergama Ticaret Odası Meclis Başkanı Erol Işıldak, Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper ve yönetim kurulu üyelerinin konuşmacılara hediye takdim etmeleriyle sona erdi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com