Ana sayfa » Güncel » SİGARA VE TÜTÜN MAMÜLLERİNDE, TEK TİP PAKETE GEÇİLİYOR..

SİGARA VE TÜTÜN MAMÜLLERİNDE, TEK TİP PAKETE GEÇİLİYOR..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Düz ve standart paket uygulaması ile paketlerin çeşitli renklerden ve grafik tasarımlardan kaynaklanan çekiciliğinin ve yanıltıcı özelliğinin ortadan kaldırılması, sağlık uyarıları mesajlarının caydırıcı etkisinin artırılması hedefleniyor.

Paketlerde, “Sigara içmek öldürür-hemen bırakın” genel uyarısı ile “Tütün dumanı, kansere yol açtığı bilinen 70’ten fazla madde içerir” bilgi mesajı bulunacak. Paketlerde caydırıcı fotoğraflarla birlikte 14 yeni resimli uyarı mesajı da yer alacak.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli konuyla ilgili olarak, “Özellikle gençlerimizin bu konuda cazibeli paketlere ulaşmaması için tek tip paket uygulamasına geçtik” açıklamasında bulundu.

Böylece Fransa, İngiltere, Kanada, Avustralya gibi ülkelerden sonra Türkiye de düz ve standart paket uygulamasına geçiyor.

Peki halihazırda tütün mamullerinde standart pakette satış yapan ülkelerde bu uygulamanın bir faydası görüldü mü?

Uyarılara daha çok dikkat ediliyor..

Bu konuyla ilgili İngiltere’de Stirling Üniversitesi’nin bu yılın başında sonuçlarını açıkladığı bir araştırması var.

İngiltere, Mayıs 2017’de Avustralya ve Fransa’dan sonra bu uygulamaya geçen üçüncü ülke olmuştu.

Stirling Üniversitesi’nin Sosyal Pazarlama Enstitüsü, 2017 yılında iki tip paket de piyasadayken sigara tüketicileriyle bir araştırma yaptı.

Araştırmada standart paket kullanan tüketicilerin, markaların yer aldığı sigara paketlerini satın alan tüketicilere göre uyarıların daha çok farkına vardığı ortaya çıktı.

Yine standart paket alan kişilerin, diğer tüketicilere göre sigarayı bırakmayı daha sık düşündüğü ya da paket üzerinde yer alan sigarayı bırakmak için nereden yardım alabileceklerine dair uyarılara ve internet sitelerine daha çok dikkat kesildiği fark edildi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com