Ana sayfa » Yerel » TÜPRAŞ HALK EĞİTİM MERKEZİNİN SALON KİRASI, 1.700 LİRA OLDU, DURUMU MÜDÜR BAYHAN’A SORDUK..

TÜPRAŞ HALK EĞİTİM MERKEZİNİN SALON KİRASI, 1.700 LİRA OLDU, DURUMU MÜDÜR BAYHAN’A SORDUK..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Kuzey Ege Haber’e akşam saatlerinde gönderilen bir Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezinde okul ve resmi kurumların düzenleyecekleri etkinlikler için belirlenen salon ücreti tepkilere neden oldu.

Resmi Kurumlara 1.500, vakıf, dernek ve sendikalar için 1.200, özel kurumlar için ise 1.700 lira olarak belirlenen günlük kira tarifesi salonu belirli tarihlerde düzenleyecekleri aktiviteler için kiralamayı düşünen kurumlar için büyük bir sorun teşkil edebilir gibi görünüyor.

Mukayese yapmak gerekirse, Büyükşehir Belediyesi Aliağa Kültür Merkezi, Pekim Lojmanlarında bulunan salon için uygulanan fiyat tarifesinin Tüpraş Halk Eğitim Merkezinden çok daha uygun olduğu söylenebilir.

Bu arada, okuma bayramı, yıl sonu mezuniyet ve benzeri etkinlikler için THEM’ini kiralamayı düşünen veliler yada okul aile birlikleri için, belirlenen 1.500 liralık tarife, 30 kişilik bir etkinlik dikkate alındığında kişi başına 50 liralık bir rakam olarak ortaya çıkıyor.

Konuyla ilgili Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan’ın görüşüne başvurduk, Bayhan şunları söyledi;

“Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu, Okul Aile Birliği tarafından işletilen, MEB Okul Aile Birliği Yönetmeliği gereğince hükümlere tabi bir alan.

Bundan dolayı, hukuki anlamda herhangi bir problem yoktur. Herhangi bir okulun kantini, Yemekhanesi spor salonu gibi düşünün. Müstecir tarafından da işletilebilir (kira mukabili). Direkt okul aile birliği tarafından da işletilebilir. Okula gelir sağlayan birimlerdir.”

-Salondan elde edilen gelirler nereye gidiyor Erdal Bey ?

“Tüpraş Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu Okul Aile Birliği Hesabı..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com