Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » TÜRKİYE, EN HIZLI İNTERNET KULLANIMINDA DÜNYA’DA KAÇINCI SIRADA?

TÜRKİYE, EN HIZLI İNTERNET KULLANIMINDA DÜNYA’DA KAÇINCI SIRADA?

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Medya takip kurumu olan Ajans Press, internet hızları ve internetle ilgili yayınlanmış haber adetleri ile ilgili çalışmasının sonuçlarını açıkladı.

Ajans Press, OpenSignal verilerinden aldığı bilgilere dayanarak dünyadaki mobil ağ indirme hızlarına göre ülkeleri sıraladı. Araştırma, 52.4 Mbps hızla Güney Kore’nin mobil ağ indirme hızı konusunda birinci olduğunu gösteriyor.

Türkiye’deki mobil ağ indirme hızı da diğer ülkelerle beraber değerlendirildi. Türkiye, mobil ağ indirme hızı listesinde ancak ortalarda yer bulabildi. Türkiye, 17,1 Mbps mobil ağ indirme hızı ile 36. sırada yer aldı.

OpenSignal’in verilerine göre Güney Kore’nin arkasında 48,2 Mbps hızla Norveç ikinci olurken, 42,5 Mbps hızla Kanada üçüncü oldu. Listenin sonunda ise 4.4 Mbps hızla Nepal, 3,1 Mbps hızla Cezayir ve 1,6 Mbps hızla Irak yer aldı.

Ajans Press aynı zamanda, internetle alakalı basına yansıyan haber adetlerini inceledi ve açıkladı. Ajans Press ve ITS Medya’nın ortak çalışması geçtiğimiz yıl 162 bin 116 haberin internetle alakalı olduğunu belirledi. Bu yıl ki haberler incelendiğinde ise bu sayının 111 bin 795’e düştüğü görüldü.

Çıkan haberlerden ise sadece 218 tanesinin internet hızı ile ilgili olduğu belirlendi. İnternetle ilgili yayınlanan haberlerin çoğunun 5G ile ilgili haberler olduğu ortaya çıktı..

Kaynak-Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com