Ana sayfa » Güncel » “EYT’LİLER YAŞA DEĞİL SARAY’A TAKILDI..”

“EYT’LİLER YAŞA DEĞİL SARAY’A TAKILDI..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ın (EYT) sorunlarını çözecek kararların alınmasını bekleyen EYT’li vatandaşlar, hükümetin 2020 bütçesine kendileriyle ilgili ödenek konulmamasıyla büyük bir hayal kırıklığı yaşadılar.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “40 yaşında emeklilik mi olur?” diyerek konuyla ilgili tavrını net bir şekilde ortaya koymuştu. Emeklilikte yaşa takılanlar, emekli aylığı alamadıkları gibi yıllarca prim ödedikleri halde bir işte çalışmadıkları sürece sağlık hizmetlerinden de yararlandırılmıyor.

İYİ Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu, Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ın yaşa değil Saray’a takıldığını belirtti.

‘EYT’LİLERİN YANINDAYIZ’

Çulhaoğlu,” Biz bu iş çözülene kadar, EYT’liler haklarına kavuşana kadar mağdur kardeşlerimizin haklarının sonuna kadar savunucusu olacağız. Verdiğimiz her sözün arkasındayız. Onların bu mağduriyeti çözülene kadar en azından sağlık konusunda mağdur olmamaları gerekli. Çulhaoğlu konuyla ilgili;

“Hükümetin EYT mağdurlarını şehir hastanelerinde ücretsiz olarak tedavi olmaları konusunda yardımcı olmalı” dedi. Metanet Çulhaoğlu, şehir hastanelerine hasta sayısı garantisi verildiğini belirterek, “Ne yazık ki şehir hastaneleriyle anlaşma yapılmış. ‘Şu kadar sayıda insan gelmez ise ben bu sayı tamamlanana kadar destek vereceğim’ diye taahhüt edilmiş.

Malesef bakmadığımız hastanın parasını ödüyoruz. Olmayan hastanın parasını ödeyeceğimize hiç değilse EYT’li olmaları nedeniyle ekonomik olarak güç durumda olan insanlarımız sağlık hizmetlerinden faydalansın. Zaten taahhüdün olduğu için bu devlete herhangi bir yük getirmez. Hiç olmazsa EYT’li kardeşlerimizin sağlığı yerinde kalsın “şeklinde konuştu..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com