Ana sayfa » Güncel » İZMİR’DE 580 BELEDİYE İŞÇİSİ, BELEDİYE-İŞ’TEN AYRILIP GENEL-İŞ’E GEÇTİ..

İZMİR’DE 580 BELEDİYE İŞÇİSİ, BELEDİYE-İŞ’TEN AYRILIP GENEL-İŞ’E GEÇTİ..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER–Gaziemir Belediyesi’nde 580 işçi Türk-İş’e bağlı Belediye-İş’ten ayrılarak DİSK’e bağlı Genel-İş’e geçti. Bu durum sendikalar arasında tartışma yarattı. Benzer bir tartışma Dikili Belediyesi’nde de yaşanmıştı.

İŞÇİLER BASKI İLE SENDİKA DEĞİŞTİRDİ İDDİASI..

Belediye-İş 4 No’lu Şube Başkanı Ayhan Doğan işçilerin baskı ile sendika değiştirdiğini iddia ederek: “15 Ağustos’ta belediyenin bütün imkanları kullanılarak, 3 saat içerisinde 580 işçiyi DİSK’e geçirdiler. Sendikaya üye şu anda sadece 13 işçi kaldı. Yapılan etik değil” dedi.

Belediye Başkanı CHP’li Halil Arda’nın, kendisine işten çıkarılacak işçilerin listesini verdiğini, bunu kabul etmediği için çalışanların baskı ile sendika değiştirdiğini ileri süren Ayhan Doğan, “Biz bu pazarlıkların içerisinde olmadığımız için bunlar yaşandı.

Sadece çalışmayan veya bankamatik çalışan varsa bunların çıkarılmasını istedik. Alnının teri ile çalışanların çıkarılmamasını isteyince, bizim üyelerimiz baskı ile DİSK’e geçirildi. Şimdi işçilerin sosyal hakları ödenmiyor” dedi.

“İŞÇİLER İSTEDİĞİ SENDİKAYA ÜYE OLABİLİR”

Genel-İş Sendikası İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Arif Yıldız, Doğan’ın iddialarına yanıt verdi. Yıldız, işçilerin istediği sendikaya geçmekte özgür olduğunu belirterek: “”İşçi istediği sendikaya üye olabilir. Gaziemir emekçileri, yıllardan beri işçinin ve emekçinin hakkını aramayan, işçiyi kapalı kapılar arkasında satan sendikayı bırakarak DİSK Genel İş Sendikası’na üye oldu. Bizde söz, karar, yetki tabanındır. Toplu sözleşme yetkisini bekliyoruz. Bu yetki geldiğinde, sözleşme taslağını birlikte hazırlayacağız.

Emekçi kardeşlerimizin kabul etmediği hiçbir şeyin altına imza atmayacağız. İşçiler sorun yaşarken bağlı oldukları sendika ortalıkta yoktu. Nerede olduklarını kimse bilmiyordu. Ama bugün buradaki 580 arkadaşımızın kendi hür iradesi ile DİSK’e geçmelerini hazmedemediler.

Belediye İş’in bütün şubelerine sesleniyorum. Hodri meydan. DİSK ve Belediye İş Sendikası’nın örgütlü olduğu her yerde sandık kuralım. İşçi kimi tercih ediyorsa, oraya geçsin. İZENERJİ’ye de sandık koyun, buradaki emekçiler eğer Belediye-İş’i tercih ederlerse ‘Eyvallah’ deyip, ellerini sıkıp çekileceğim. Söz veriyorum.” dedi..

Kaynak-Ege’nin Sesi

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com