Ana sayfa » Güncel » “EYT’LİLER ANAYASAL HAKLARINI İSTİYOR, BU SORUNU BİZ ÇÖZECEĞİZ..”

“EYT’LİLER ANAYASAL HAKLARINI İSTİYOR, BU SORUNU BİZ ÇÖZECEĞİZ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-EYT’lilerin sorunlarına verdiği açık destekle dikkatleri çeken CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmayla Emeklilikte Yaşa Takılanların hak arama mücadelesine desteklerinin hakları verilene kadar süreceğini ifade etti.

Gürer, “Dünyada bu nedenle batan ülke yok ama hak, hukuk, adalet ve demokrasiden uzaklaşıp, zorluk yaşayan çok ülke var. Prim ve günü tamam olan ve işsiz kalınca açlığa mahkûm edilen EYT’linin sorunu mutlaka çözülmelidir” dedi…

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulunda EYT’liler ile ilgili bir konuşma yaptı. Gürer, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun EYT’lilerle grup toplantısında “Bugünü not edin. EYT sorununu çözeceğim” sözünü hatırlattı.

İktidarın EYT sorununu çözmeyeceğini açıkladığını ifade eden Gürer, “Bu sorunu biz çözeceğiz. EYT’lilerin kamuya zararları yoktur. Anayasal haklarını istiyorlar. EYT mağdurları yük ve maliyet olarak nitelendirilemez. Yirmi beş yıldır ödedikleri primlerinin karşılığını istiyorlar.

Prim ve günü tamam olan ve işsiz kalınca açlığa mahkûm edilen EYT’linin sorunu mutlaka çözülmelidir. Yaş değil, prim ve gün esaslı emeklilik sağlanmalıdır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak EYT’lilerin yanındayız ve emeklilikte yaşa takılanların sorunlarını biz çözeceğiz” diye konuştu.

“DÜNYA’DA BU NEDENLE BATAN ÜLKE YOK..”

Gürer Twitter’dan yaptığı açıklamalarda da EYT’lilere verdiği desteği gösterdi. Gürer, “AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Emeklilikte Yașa Takılanlar için yeni bir düzenleme olmayacağını net biçimde açıkladı. EYT ödediği primi, verdiği emeği yani hakkını istiyor. Dünyada bu nedenle batan ülke yok ama hak, hukuk, adalet ve demokrasiden uzaklaşıp, zorluk yaşayan çok ülke var.

“KARŞI DURMAK DEĞİL, SORUNU BİTİRMEK GÖREVİMİZ..”

Milyonlarca çalışanın istekleri dışında değiştirilen kurallarla yaşadığı mağduriyete karşı, hak arama mücadelesi devam ediyor. Emeklilike Yaşa Takılanların sorununu tüm siyasi partiler birlikte çözebiliriz. Karşı durmak değil sorunu bitirmek görevimizdir” şeklinde açıklama da bulundu..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com