Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » ANTİMADDE VE KARANLIK MADDE ARIYOR!

ANTİMADDE VE KARANLIK MADDE ARIYOR!

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Sosyal medya hesaplarını oldukça aktif bir şekilde kullanan NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan (ISS) yayınlanan muhteşem videolar ve fotoğraflarla bizleri etkilemeye devam ediyor. Uzay ajansının paylaştığı yeni görüntülerde astronot Drew Morgan’ın uzay boşluğuna çöp bırakma görüntülerini izliyoruz.

Görüntüler bir uzay yürüyüşü sırasında çekildi. NASA’lı astronot Drew Morgan, İtalyalı meslektaşı Luca Parmitano ile birlikte bir süredir AMS isimli bir kozmik ışın dedektörünün tamirini yapıyor. NASA, daha önce yapılan açıklamalarda AMS’nin tamirinin yaklaşık bir ay süreceğini ve bu süreçte Morgan-Parmitano ikilisinin dört farklı uzay yürüyüşüne çıkması gerektiğini belirtmişti.

Her bir uzay yürüyüşü yaklaşık yedi saat sürüyor.NASA paylaştığı videonun altında,”Bazen işinize yaramayan şeyleri bırakmanız gerekir.” ifadelerini kullanmış. Drew Morgan’ın uzay boşluğuna bıraktığı parça, AMS’nin (Alfa Manyetik Spektrometresi) koruyucu kalkanlarından birisiydi. Kalkanın kaldırılmasıyla Morgan-Parmitano ikilisi cihazın iç kısmına erişim sağladı.

Antimadde ve karanlık madde arıyor..

Uluslararası Uzay İstasyonu’na monte edilmiş bir parçaçık fiziği deney modülü olan Alfa Manyetik Spektrometresi, 500’den fazla bilim insanı ve 16 farklı ülkenin katkısıyla geliştirilmiş ve 2011 yılında uzaya fırlatılmıştı.

Tam 2 milyar dolarlık bütçeyle hazırlanan müthiş bir bilim projesi olan AMS, kozmik ışınları analiz ederek antimadde ve karanlık maddeye dair deliller tespit etmeye çalışıyor..

Kaynak-Donanım Haber

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com