Ana sayfa » Güncel » 4.567 ÖĞRETMEN ANKET SORUSUNU YANITLADI; “SATIN ALMA GÜCÜMÜZ AZALDI..”

4.567 ÖĞRETMEN ANKET SORUSUNU YANITLADI; “SATIN ALMA GÜCÜMÜZ AZALDI..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Eğitim Sen’in 24 Ekim-15 Kasım tarihleri arasında, “öğretmenlerin ekonomik ve mesleki sorunlarının belirlenmesi” amacıyla düzenlediği anket tamamlandı.

Ankete katılan 4 bin 567 öğretmenin sorulara verdiği cevaplar, eğitimdeki sorunları bir kez daha gün yüzüne çıkardı. Ankete katılan öğretmenlerin tamamına yakını satın alma gücünün azaldığını ifade ederken öğretmenlerin yüzde 87’si MEB’in vakıf ve derneklerle imzaladığı protokollere karşı olduğunu bildirdi.

Öğretmenlerin yüzde 58’i, aldığı maaşın yaptığı işi hiç karşılamadığını, yüzde 39’u ise kısmen karşıladığını belirtti.

SATIN ALMA GÜCÜ AZALDI..

Yalnızca 35 öğretmen satın alma gücünün arttığını söylerken 4 bin 508 öğretmen, son bir yılda satın alma gücünün azaldığını açıkladı.

Anketin sonuç raporuna göre, öğretmenlerin borçları da son bir yılda katlanarak arttı. Ankete katılan yüzde 2’lik kesim son bir yılda borcunun azaldığını kaydederken borcunun arttığını ifade edenlerin oranı yüzde 78 olarak kaydedildi.

EŞİTSİZLİK DOĞDU..

Öğretmenler, meslektaşları arasında ağır eşitsizlik yaratan istihdam uygulamasına da tepki gösterdi. Buna göre, öğretmenlerin, “Ücretli-kadrolu-sözleşmeli” şeklinde ayrılmasının mesleğin geleceğini tehdit ettiğini düşünenlerin oranı yüzde 94 ile ifade edildi. Öğretmenlerin yüzde 91’i de “Sözleşmeli ya da ücretli öğretmenler ile kadrolu öğretmenler eşit haklara sahip değil” dedi..

Kaynak-Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com