Ana sayfa » Güncel » “EYT MALİYETİ, SANILDIĞI KADAR YÜKSEK DEĞİL..”

“EYT MALİYETİ, SANILDIĞI KADAR YÜKSEK DEĞİL..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Sosyal Güvenlik Uzmanı, Özgür Erdursun EYT’lilerin emekli edimesinin maliyetinin kamuoyuna empoze edilmeye çalışıldığı kadar fazla olmadığını belirtti.

Yasa çıktığı takdirde 700 bin ile 1 milyon arasında kişinin emekli olacağını belirten Erdursun, bunun da aylık 1 milyar 120 milyon lira ile 1 milyar 600 milyon lira arasında maliyet doğuracağını söyledi.

Erdursun’dan yasa çıkması halinde bu maliyetin nasıl karşılanabileceği konusunda da çarpıcı öneriler geldi. İşsizlik fonunun ayık faiz getirisine dikkat çeken Erdursun, şu bilgileri verdi;

“Sadece 2019 Ekim ayında işsizlik sigortası fonunun faiz geliri 1 milyar 515 milyon lira. Fondan Ocak-Ekim döneminde toplamda işverene 12 milyar 578 milyon lira ödeme yapılırken işçiye 8 milyar 353 milyon lira ödeme yapılmış. Fonun Ocak-Ekim 2019 faiz geliri 13 milyar 672 milyon lira.”

Erdursun, şöyle devam etti:

“Aslında 700 bin ile 1 milyon arasında kişinin emekli olması durumunda ortalama 1 milyar 600 milyon lira gibi bir maliyet olursa, bu maliyetin sadece işsizlik sigortası fonunun faiz gelirleri ile bile karşılanabileceğini görüyoruz..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com