Ana sayfa » Güncel » YAKLAŞAN KIŞ AYLARINDA BESLENME…

YAKLAŞAN KIŞ AYLARINDA BESLENME…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

Kış mevsiminin geldiği, havaların soğuduğu bu dönemde beslenmenin önemi biraz daha artıyor. Özellikle bağışıklık sisteminin güçlenmesi için güne kuvvetli bir kahvaltı ile başlamaya özen göstermek gerekiyor.  

Sabah telaşı ile klasik kahvaltıların yerini gevrekler alıyor. Tam tahıllıların süt ve meyveler ile tüketimi güne zinde başlamak için iyi bir tercih. Tam tahıllı kahvaltılık gevrekler düşük yağ yüksek lif vitamin ve minerallerden zengin içeriği ile dengeli bir kahvaltı oluşturmanız da size destek olur. 

Aynı zamanda süt ve yoğurt tüketiminizi arttırarak, kalsiyum ve protein alımınızı destekler. Tahıllı besinler tüketmek kalp hastalığı riskini azaltmada da büyük rol oynar. Her gün en az 48 g tam tahıl tüketen kişiler sağlıklı vücut ağırlığına sahip olmaya eğilimlidirler.  

Yüzde 20-30 oranında koroner kalp kalp hastalığı riski azalabilir, %20-30 tip 2 diyabet gelişiminde azalma görülebilir. Tükettiğiniz kahvaltılık gevreklerin tam tahıllı olduğundan emin olmak için etiket okumayı alışkanlık haline getirerek tam tahıl logosu olduğundan emin olunuz. 

Uluslararası sağlık kuruluşları yeterli ve dengeli beslenme için günde 3 porsiyon tam tahıl ürün tüketilmesini önermektedir.

1 porsiyon bulguru ana yemeklerde 1 porsiyon buğdayı salatalarda 1 porsiyon tam tahılı kahvaltılık gevreği sabah ilk öğününde tüketmek günde 3 porsiyon tam tahıl  önerisini karşılamaya yardımcı olacaktır.   

Mini omletler (1 porsiyonu 93 kalori)

Malzemeler

30g tam sade tam buğday ve pirinç gevreği 
4 yumurta 
1 kabak 
Birkaç dal frenk soğanı 
40 g iri taze bezelye 
30 g beyaz  peynir
1 taze soğan 
tuz ve karabiber 

Hazırlanışı:

Fırını 150 derecede önceden ısıtın yumurtaları bir tutam tuz, karabiber ve az miktarda zeytinyağı ile bir kabın içerisinde çırpın. Bezelye, kahvaltılık gevrek, ince doğranmış taze soğan ve ufalanmış beyaz peyniri ilave edin. Kestiğiniz kabaklardan 3-4 tanesini basamaklar halinde üst üste dizin. 

Silikon küçük kek kaplarının kenarlarını bunlar ile kaplayın. Yumurtalar pişene dek yaklaşık 30 dakika pişirin. 5 dakika soğumaya bırakı. İnce bir bıçak yardımı ile omletleri kalıptan çıkartın. Üzerlerine ufalanmış beyaz peynir ve ince doğranmış frenk soğanı ile kaplayın. Afiyet olsun..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com