Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » JET YAKITI İLE ÇALIŞIYOR, SAAT’TE BİN KİLOMETRE HIZA ULAŞIYOR..

JET YAKITI İLE ÇALIŞIYOR, SAAT’TE BİN KİLOMETRE HIZA ULAŞIYOR..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İngiltere merkezli Bloodhound LSR firması tarafından geliştirilen aynı adlı süpersonik araç, Güney Afrika’daki Hakskeenpan Çölü’nde ortalığın tozunu attırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği deneme turunda 790 km/sa hıza ulaşan Bloodhound LSR, şimdi de saatte 1010 kilometre hıza çıkmayı başardı. Araç o kadar hızlıydı ki, boyaları dahi söküldü.

İngiliz şirket, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, arabanın altındaki hava akımının süpersonik boyutlara ulaştığını söyleyerek, yüksek hızlı test programını sonuçlandırdıklarını ifade etti.

Jet yakıtı ile çalışan aracın sürücü koltuğunda, 15 Ekim 1997 tarihinde Thrust SSC ile 1.228 km/s’lık rekorunu kıran İngiliz pilot Andy Green vardı. Test sürüşünden ‘memnun’ olduğunu söyleyen Green, “Hava koşulları mükemmeldi ve neredeyse hiç rüzgar yoktu. Sürücü olarak aracın bana verdiği istikrar ve güven, geçmiş ve şimdiki ekip üyeleri tarafından dünya standartlarında yapılan mühendislik yatırımlarının bir kanıtı” ifadelerini kullandı.

Saatte 1010 kilometre hızla, gelecek yıl dünyanın en hızlı kara aracı unvanının sahibi olmak için harika bir konumda olduklarını belirten İngiliz pilot, “Hakskeenpan Çölü, yüksek hız testlerimizin başarısında hayati bir rol oynadı. Tam olarak ihtiyacımız olanı verdi. Aracın performansına yaptığı etkiden çok memnunum” dedi.

Bloodhound LSR’ın bu görkemli projede iki hedefi bulunuyor: Thrust SSC’nin rekorunu kırmak ve 1.609 km/s’lik hıza ulaşmak. Herhangi bir zaman çizelgesinin bulunmadığı projeye bir süre ara veren İngiliz şirket, hız testlerine önümüzdeki yıl kaldığı yerden devam edecek.

Bloodhound LSR’ın 1010 km/s hıza ulaştığı videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz:

Kaynak-Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com