Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » DÜNYANIN İLK UZAY OTELİ, 2025 YILINDA HİZMETE AÇILACAK..

DÜNYANIN İLK UZAY OTELİ, 2025 YILINDA HİZMETE AÇILACAK..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Dünyanın ilk uzay oteli için çalışmalar sonra erdikten sonra uzayda yapacağınız tatiller için kendinizi hazırlayabilirsiniz. The Gateway Foundation, uzay otelinin 2025 yılında tamamlanacağını iddia etti. İlk uzay oteli olacak tesise, uzay ve havacılık mühendisi Wernher Magnus Maximilian Freiherr von Braun ismi verilecek. Tesisinin ismi Von Braun Rotating Space Station olacak.

Dünyanın ilk uzay otelinin kıdemli tasarım mimarı olan Tim Alatorre, “İnsanların artık tatil yapmak için Disney World’e gitmek gibi uzaya tatile gitme seçeneği olacak” dedi.

Uzay otelini tasarlamaktan sorumlu olan The Gateway Foundation, uzay otelini lüks bir tesis olarak planlıyor. İlk uzay otelinde haftada 100 insan konaklayabilecek. Uzay otelinde konaklayan insanlar restoranları, sinemaları, barları, konser salonlarını ve spor alanlarını ziyaret edebilecekler.

The Gateway Foundation, Von Braun Rotating Space Station’ın tasarımı hakkında bilgileri anlattığı üç tane videoyu da YouTube’da paylaştı. Dünyanın ilk uzay oteli olacak Von Braun Rotating Station, kocaman bir çember olarak tasarlanıyor. Uzay otelinin çapı 190 metre olacak. Uzay oteli açıldığında dünyanın ilk modüler uzay istasyonu ve oteli olacak.

The Gateway Foundation, Von Braun Rotating Station’ın açılışından sonra uzay araçlarına da hizmet vereceğini açıkladı. Vakıf uzay oteli haricinde 2030 yılına kadar iki uzay istasyonu daha kurmak istiyor. The Gateway Foundation’ın diğer projelerine buradan ulaşabilirsiniz.

The Gateway Foundation’ın dünyanın ilk uzay otelinin tasarımı ile ilgili paylaştığı son videoda şöyle:

Kaynak-Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com