Ana sayfa » Güncel » EYT’LİLER PARTİ KURACAK SÖZLERİNE ÇOK SERT TEPKİLER!

EYT’LİLER PARTİ KURACAK SÖZLERİNE ÇOK SERT TEPKİLER!

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-MHP, EYT’lilere seçim süreçlerinde en çok vaat’te bulunan partilerden biriydi. Ancak AKP ile yapılan Cumhur ittifakı, bu konuda çoğu kez çekimser kalınmasına ve aleyhte kararlar verilmesine neden oldu.

EYT’liler MHP’nin bu tavrından döneceğini, verdiği sözleri tutacağını, sessizliğini bozacağına dair umut taşıyordu ancak MHP cephesinden gelen açıklamalar, EYT’lilerin umutlarını kırdığı gibi hayli kızdıracak türden olmaya başladı.

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili konuşan MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan’ın EYT’den ‘erken emeklilik’ diye söz etmesine, EYT’nin kasada para olduğunda çözülebileceğini belirterek, “Olmayan paranın neyini dağıtacaksın” demesine yönelik tepkiler henüz dinmemişken MHP ile EYT arasındaki polemiği derinleştirecek açıklama MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’tan geldi.

Enginyurt, EYT’lilere verdikleri sözleri unutup, EYT SYDD’ye yüklendi, parti kurmak istedikleri şeklinde bir iddia ortaya attı. Cemal Enginyurt’un emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili sarf ettiği sözlere çok sert tepkiler geldi. Enginyurt’un Twitter hesabından yaptığı, “CHP’nin vagonuna yük taşınıyor. Parti kuracağız sözleriyle EYT mücadelesi farklı mecralara taşınacak gibi görünüyor.

EYT hiç kimsenin parti kuracağı, hiç kimsenin lamba yakıp söndüreceği, hükümete kafa tutacağı bir mücadele merkezi değildir” sözlerine EYT SYDD Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Avcı ve CHP TBMM Grup Başkan Vekili Özgür Özel çok sert tepki gösterdi.

ENGİNYURT’A TEPKİLER..

Özgür Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, “İsmini anmaya gerek olmayacak bir ağızdan doğru bir şey çıkmış. EYT’lilere kazık atanlar partisinin bir ismidir. Seçimden önce EYT’lilerden oy toplayıp, kanun teklifleri Meclis gündemine gelince ‘hayır’ oyu verenlerdir. ‘Evet’ oyu veren, sözünü tutmaya çalışan grup başkanvekilini partiden ihraç edenlerdir” dedi.

EYT Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak da FOX Haber’e değerlendirmelerde bulunarak, “O kadar çok toplumsal sorun var ki, o kadar çok verilmiş söz var ki bunlarla uğraşsınlar. Polemik yaratıp da kendilerine bir prim çıkarma çabası içerisine girmesinler” ifadelerini sarf etti.

Bu konuda en sert açıklama ise Mustafa Avcı’dan geldi. Avcı, “Milyonların umutlarıyla oynayarak, yapılan oylamayla dalga geçer gibi bir ‘evet’ bir ‘hayır’ diyerek bütün emeklilikte yaşa takılanları hayal kırıklığına uğratanların ne bizim derneğimize ne de yaşa takılanlara herhangi bir yakıştırma, hakaret etmeye de bizleri illegal örgütlerle bir görme hakkı yoktur” şeklinde konuştu..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com