Ana sayfa » Yerel » BAŞKAN CİRİT’TEN MECLİS TOPLANTISI ÖNCESİ BASIN AÇIKLAMASI..

BAŞKAN CİRİT’TEN MECLİS TOPLANTISI ÖNCESİ BASIN AÇIKLAMASI..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER – CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Cirit parti binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi ve basın açıklaması yaptı. Cirit aynı zamanda basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı.

Başkan Cirit, İyi Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar’ın işten çıkarılan işçilerin alacaklarına ilişkin Belediye Başkanı Serkan Acar ile yaptığı görüşmeyi nasıl buluyorsunuz? Şeklindeki soruya ise; arkadaşlarımız bizimle daha önce bu konuyu paylaştılar, bu görüşmeyi yapacaklarını söylediler ondan sonra da görüşmeyi yaptılar. Evet biz bu görüşmeyi olumlu buluyoruz şeklinde cevapladı.

Cirit’in yaptığı basın açıklaması şöyle;

” Değerli basın mensupları ve çok kıymetli Aliağa’lılar:


31 Mart seçimlerinde, belediye başkanlığını Sn. Serkan Acar’a, denetleme görevini ise Millet ittifakına verdiniz ve aldığımız bu görevin gereği ne ise Aliağa için bunun en iyisini yapma uğrunda çaba gösteriyoruz. Siyasetin itibar kaybetmesine neden olan ayak oyunlarından ve gizli ana fikirlerden uzak şeffaf siyaset yapma ilkemizin gereği olarak sizlerle paylaşmanız gereken konular nedeniyle bir araya geldik.


Biliyorsunuz, 31 Mart seçimleri sonrası belediye işçilerinin çıkarılacağı duyumlarını aldığımızda meclis üyelerimiz belediye başkanını ziyaret ederek Aliağa için özellikle ülkenin ekonomik koşulları nedeniyle işçi çıkarmaların sosyal ve iş barışını bozabileceğini, yıllarca birlikte çalıştığınız insanları gerekçesiz işsiz bırakmanın doğru olmadığını anlattılar.


Bütün bu çabalara rağmen 14 Mayıs günü aralarında şu an rahmetli olan Mehmet Emin Şavur’un da olduğu 3 işçi ile süreç başladı ve 2 ‘ser 3’ er devam ederken CHP grubu olarak İYİ partili meclis üyemizin de katılımıyla Ak parti ve MHP ilçe başkanlarını  ziyaret edip bu olayın durdurulması konusunda destek istememize rağmen süreç kötü yönetildi ve Aliağa’nın kanayan yarası oldu.


Temmuz ayı meclisinde protokol imzalayarak anlaşan 36 işçi için aldığı yetkilere rağmen şimdiye kadar kimlere ödeme yaptığı hakkında meclis üyelerimize bile bilgi verilmedi. Çünkü yetki tümüyle başkana verilmişti.
İttifak ortağımız İyi Parti, işçilerin kanuni haklarından vazgeçmeden haklarını almaları konusunda başkanla anlaştıklarını ve destek vermemizi istediler. Kendilerine bu çabalarından dolayı teşekkür ederiz.


CHP bugüne kadar işçilerimizin yararı için her türlü katkıyı her zaman vermeye hazırdır. Ancak, hiç bir zaman şeffaf olmayan veya hukuk kurallarına uymayan konularda ilkelerinden vazgeçmez. Bugüne kadar elinde borçlanma yetkisi olduğu halde ödeme yapmaması, veya yaptığı ödemelerin hangi kriterlere göre kimlere yapıldığı, bu konuda hakkaniyet kurallarına uyulup uyulmadığı kocaman bir soru işareti.

Çünkü, Temmuz ayında başkana verilen yetki sonrasında protokol imzalayan işçilerin yarısı henüz parasını alabilmiş değiller. Verilecek borçlanma yetkisinin keyfiyetten uzak, hakkaniyetli ve mağduriyete yol açmayacak şekilde kullanılması ve sürecin şeffaf bir şekilde sürdürülmesi adına konunun Plan Bütçe Komisyonu denetimden geçerek sonlandırılması gerekmektedir.

Gündem maddesinin komisyon denetimden geçmesi hususunda Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı meclis üyelerinin bir itirazı olmayacağı kanaatindeyiz. Kendilerine bu çabalarından dolayı teşekkür ederiz.


Bu nedenle işçilerimiz için borçlanma yetkisi isteyen Kasım meclis gündeminde yer alan önergeye, kişi isimlerinden bağımsız, hakkaniyet ölçüsünde ödeme yapılabilmesi için plan ve bütçe komisyonunda görüşülüp, komisyondan gelecek rapor doğrultusunda karar verilmesi gerektiğini beyan ederiz..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com