Ana sayfa » Yerel » ADAR; “ACAR TEKLİFİMİZİ KABUL ETTİ, BÜTÜN İŞÇİ ALACAKLARINI ÖDEYECEĞİNİ SÖYLEDİ;

ADAR; “ACAR TEKLİFİMİZİ KABUL ETTİ, BÜTÜN İŞÇİ ALACAKLARINI ÖDEYECEĞİNİ SÖYLEDİ;

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İyi Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, Aliağa Belediyesinin işten çıkardığı işçilerin alacaklarına yönelik İyi Parti İlçe Yönetiminin Başkan Serkan Acar ile yaptığı ikinci görüşmeye ilişkin basın açıklaması yaptı. İyi Parti binasında yapılan açıklama da Adar şunları söyledi;

“Biz işten çıkarılan arkadaşlarımızın ortaya koyduğu mücadelenin her zaman yanında olmuşuzdur. Yanlarında olma gayretini gücümüzün yettiğince göstermişizdir. 

Bu minvalde biz işinden, aşından olan arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz istişareler neticesinde bu sorunun bir an önce işçi arkadaşlarımızın kendi menfaatları doğrultusunda çözülmesine yönelik olarak taşın altına elimizi değil gövdemizi koymaya hazır olduğumuz her yerde ifade etmişizdir.

270 arkadaşımızın hak mağduriyeti yaşadığına şahit olmuşuzdur. İşçi alacaklarıyla ilgili sayın Serkan Acar’a görüşme çağrısında bulunduk. O da bu çağrıya olumlu yanıt verdi. Yaptığımız görüşme de Acar’ın kendi sebep olduğu bu olay nedeniyle büyük sıkıntı da olduğunu gözlemledik.

Kendisi 24 ve 31 mart seçimlerinde işçi sınıfından büyük bir destek almıştır, kendisine bunu da anlattık. İşçilerin desteğiyle iş başına gelen bir başkana işçilerin ekmeğiyle oynamak yakışmıyor ifadesini kullandık. Sağolsun perşembe günü bize dönüş yaptı. Bu konularla ilgili görüşmek istediğini söyledi.

“TEKLİFİMİZİ KABUL ETTİ, BÜTÜN İŞÇİ ALACAKLARINI ÖDEYECEĞİNİ SÖYLEDİ;

Bizde bu görüşmeyi dün saat 11:00 itibariyle gerçekleştirdik. Tekliflerimizi kabul ettiğini, arkadaşlarımızın bütün alacaklarını ödeyeceğini, alacaklarıyla ilgili yargı yolunu tercih edenlerin yargı yolu baki kalmak suretiyle herhangi bir dayatma yapmayacağını ve bu konuyu Aliağa’nın gündeminden kaldırmak istediğini belirtti, bize de teşekkür etti. 

Önümüzdeki meclis toplantısının gündemi az önce geldi. 281 işçinin İller Bankasından borçlanmak suretiyle yetkisini meclisten isteyecektir, bizde bu konuda işten çıkarılan arkadaşlarımızın mağdur edilmemesi noktasında desteğimizi sürdüreceğiz.

“BORÇLANMA RAKAMINI %50’YE KADAR AŞAĞI ÇEKECEĞİNİ İFADE ETTİ”

Ayrıca daha önce elde ettiği borçlanma hakkını %50’ye kadar azaltılması istemini meclise getireceğini söyledi, Serkan Başkan. Biz ise hiç borçlanma yapmadan Aliağa’nın kendi imkanlarıyla bu işin halledilmesi gerektiğini söyledik,

Başkan bunun mümkün olmadığını dile getirdi. Projelerin gerçekleştirilmesi için borçlanmaya ihtiyacı olduğunu belirtti. Biz teklifimizi yaptık, takdir kendisinindir..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com