Ana sayfa » Güncel » SÖZLEŞMESİ DEVAM EDEN FUTBOLCULARA VERGİ KIYAĞI!

SÖZLEŞMESİ DEVAM EDEN FUTBOLCULARA VERGİ KIYAĞI!

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Futbolculara getirilecek yıllık yüzde 40 vergide mevcut sözleşmesi devam eden futbolcular kapsam dışı bırakıldı. Yıllık geliri 500 bin TL’yi aşan futbolcuların gelir vergisi oranı yüzde 40’a çıkarılmış düzenleme oldukça ses getirmişti.

Sözcü’nün aktardığına göredün Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yapılan bir düzenlemeye göre futbolculara getirilen yüzde 40’lık verginin, sözleşmesi 31 Ekim 2019’dan önce yapılmış olan futbolcuları etkilemeyeceği ifade edildi.

Beyanname verecek futbolcular; yüzde 40’a göre vergi hesabı yapıp, yıl içinde kulüplerin ödediği yüzde 20’lik vergi stopajını ise hesaplanan vergiden mahsup edip (düşüp) kalan vergi tutarını vergi dairesine ödeyecekler. Yani kulüplerin futbolcu için ödediği vergi yüzde 15’ten yüzde 20’ye çıktı. Futbolcuya ise ekstra yüzde 20 gelir vergisi getirilmiş oldu.

Yüzde 15 vergi kulüpler tarafından ödeniyordu..

Yani diğer bir değişle kulüp ve Falcao yüzde 40 vergi ödemekten kurtuldu. Önceki halinde futbolcuların yüzde 15’lik gelir vergisi kulüpler tarafından ödeniyor, SGK daha sonra bu parayı kulüplere amatör şubelere harcamaları için iade ediyordu. Artık bu para iade de edilmeyecek..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com