Ana sayfa » Güncel » İZMİR’İN SENDİKACI KADINLARI; “FİLİZ BAŞKAN YALNIZ DEĞİLDİR..”

İZMİR’İN SENDİKACI KADINLARI; “FİLİZ BAŞKAN YALNIZ DEĞİLDİR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir’in Şirin ilçesi Selçuk’un başarılı Cumhuriyet kadını Belediye başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’e 29 Ekim törenlerinde yapılan çirkin saldırıya bir kınama’da 5 Kasım’da sandık başına gidecek olan Tüm Yerel Sen Sendikası İzmir 1 Nolu Şubenin kadın yönetici adaylarından geldi.

Açıklamayı Yönetim kurulu adaylarından Seçil Tuna İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde yönetime aday arkadaşlarıyla birlikte yaptı.Açıklamasına “Sevgili Başkanım Yanınızdayız “ diyerek başlayan Tuna şunları söyledi:Bu saldırılar ne sizi nede Cumhuriyet kadınlarını asla susturamaz vede geri adım attıramaz.

Bu çirkin olayı gerçekleştirenler Adalet önünde hesabını vereceklerdir.Biz Tüm Yerel Sen’li kadınlar gerekirse Belediyeniz önünde nöbet tutacağız.Bu saldırı sadece sizi yapılmadı, Selçuk halkına yapıldı, Sizin nezdinizde Tüm Cumhuriyet kadınlarına yapıldı.Bir insana, Bir Kadına, Bir Anneye yapılan bu saldırı bu Şiddet asla kabul edilemez.

“Dünyada ne görüyorsak kadınların eseridir..”

Ceritoğlu yalnız değildir…Gerek bir kadına, gerekse seçilmiş bir belediye başkanına 29 Ekim gibi önemli bir günde gerçekleşen bu saldırı kadına yönelik şiddetin ulaştığı boyutu göstermek açısından ciddi derecede sarsıcı bir örnektir.

Atatürk, Türk milletinin var olmasında mühim rol oynadığına inandığı Türk kadınının ezilmesine asla rıza göstermemiştir.”Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürümeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın”.diyerek Türk kadınlarının değerini ortaya koymuştur.

O Sadece Bir Belediye Başkanı Değil….O Sadece Bir Kadın değil….O Bİr Anne, O bir Cumhuriyet Kadını, O Mustafa Kemal Atatürk Kadını…İzmir’li 68 liler kuşağının öncülerinden gazeteci şair ve yazar Okan Yüksel abimizin etkinliklerde biz kadınlar için söylediği dizeler aklıma geliyor“ Bir bilgeye göre Kadınlar göğün yarısıdır, Mustafa Kemal Atatürk’e göre ise göğün tamamıdır..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com