Ana sayfa » Güncel » GENEL-İŞ, DİKİLİ’DE YAŞANAN OLAYLARA İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPTI..

GENEL-İŞ, DİKİLİ’DE YAŞANAN OLAYLARA İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPTI..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-DİSK Genel-İş Sendikası bugün Dikili Belediyesi önünde meydana gelen olaylara ilişkin bir basın açklaması yaptı. Sendikanın açıklama metni şöyle;

“Dikili Belediyesi’nde üyelerimize yönelik Belediye-İş’in saldırısı Hakkında Basın Açıklaması 

DİSK Genel İş Sendikası olarak yıllardır üyemiz olan kadrolu işçilerin yanı sıra geçtiğimiz yıl taşerondan belediye şirketine KHK ile geçen işçileri de örgütleyerek, Çalışma Bakanlığı’ndan aldığımız yetki ile Dikili Jeotermal AŞ iş yerimizde de 1 Ocak 2019’dan geçerli olmak üzere toplu sözleşme imzaladık. 

Yetkimizin ve imzaladığımız toplu sözleşmenin geçersiz olduğu yalanlarıyla, üyelerimizi yanıltmaya, sendikamızdan istifa etmeye zorlayan ve kazanılmış haklarını ortadan kaldırmaya çalışan Belediye -İş yöneticileri sendikalarına üye olmaları için üyelerimize yönelik baskı ve sindirme politikalarını bir süredir devam ettiriyordu. 

Bugün bu politikası saldırıya ve şiddete dönüştü. Belediye dışından topladıkları kişilerle baş temsilcimize pusu kurup, darp ettiler. Dikili dışından işçilikle alakası olmayan kişiler bu saldırıya katılmış, içlerinden birisi üyelerimize bıçakla saldırı teşebbüsünde bulunmuştur. 

Dayanışma için örgütlü olduğumuz işyerlerinden gelen temsilcilerimiz ve üyelerimiz yine bu grubun küfürlü, silahlı ve bıçaklı saldırısına maruz kalmışlardır. Saldırı anında kendini savunmak isteyen üyelerimiz ise emniyet güçlerinin biber gazı ve şiddetiyle karşılaşmışlardır. Olay sonrası bıçaklı saldırganın yanı sıra işyeri baş temsilcimiz de gözaltına alınmıştır. Baş temsilcimiz daha sonra serbest bırakılmıştır. 

Bu yapılanlar Anayasal güvence altındaki sendikal özgürlüklere saldırı niteliğindedir kimden gelirse gelsin hukuksuzdur, asla kabul edilemez. Sendikalar, sendikal hakları tüm boyutlarıyla güçlü bir biçimde sahiplenmelidir. Zorla, baskıyla, şiddetle sonuç almaya çalışan sendikalar sendika olma vasıflarını yitirecek ve destekle tırmandıkları tepelerden hızla aşağılara yuvarlanarak yok olacaklardır.

Buradan Belediye İş Sendikasına sesleniyoruz: Sendika olduğunuzu hatırlayın, göreviniz ve sorumluluğunuzun bilincine varın, sendikal haklara saygı gösterin! 21. Yüzyılda silah, bıçak ve tehdit ile dışarıdan işçi olmayan mafyatik ilişkileri kullanarak üyelerimize saldırmakla sendikal çalışma bir arada ilerlemez. 

Hiçbir zorbalık sendikal anlayışla bağdaşmaz. Biz sizleri Karşıyaka’da ülkü ocakları gruplarıyla üyelerimizi istifa etmeye zorlayarak kabadayılık yapmanızdan tanıyoruz. 250 işçinin haksızca işten çıkarıldığı Aliağa Belediyesi’nde içeride kalan üyelerimizi MHP üzerinden baskılayarak işten atma tehdidi ile istifa etmeye zorlamanızdan tanıyoruz.  

Sizler sendikal mücadele ile alakası olmayan, işçilerin hak ve özgürlükleri için mücadele etmek bir kenara dursun baskı ve zorbalıkla üye yapan, işçi aidatlarını kişisel harcamalarda kullanan bir suç örgütüsünüz.

Buradan belediyelerde çalışan tüm işçilere sesleniyoruz: İradenize ipotek koymaya çalışanlara karşı çıkın, baskı ile şu veya bu sendikaya üye olmayın. Sizi baskıyla, tehditle ve korkutmayla herhangi bir sendikaya üye olmaya zorlayanlar Türk Ceza Kanunu’na göre suç işlemektedirler.

Yarım asrı aşkın mücadele geçmişine sahip olan Genel-İş, emek gücünün sömürülmesine karşı bilinçle yola çıkan işçilerin eseridir; işçiyi sömüren herkese ve her güce karşı yılgınlığa düşmeden akılla, bilinçle ve örgütsel gücüyle mücadele eden işçi sınıfının öz örgütüdür. 

Konfederasyonumuz DİSK ve sendikamız Genel İş olarak yaşanan bu çirkin saldırıların karşısında her türlü hukuksuzluk ve zorbalığa karşı siz işçilerden oluşan örgütlü gücümüzle Dikili’deki üyelerimizin yanında olacağız, hiçbir güç bizim buradan gitmemizi beklemesin buradaydık burada da kalacağız. Üyelerimize yönelik her türlü saldırı karşısında daha çok yan yana olacağız, DİSK Genel İş üyelerini tehdit edemez, baskı altına alamaz. 

Zorbalık yapanlar hakkında en başta hukuki mücadele olmak üzere her türlü demokratik yol ve yöntemlerle hesap soracağımız bilinmelidir.  Başta üyelerimiz ve kamuoyunun dikkatine sunarız..”

Yaşasın DİSK Yaşasın Genel-İş

Yaşasın işçilerin örgütlü mücadelesi.

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com