Ana sayfa » Güncel » ALİAĞA-ÇALTILIDERE YANARDAĞI! ARTIK TÜTMEYECEK..

ALİAĞA-ÇALTILIDERE YANARDAĞI! ARTIK TÜTMEYECEK..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediyesi daha önce bir çok kez kendiliğinden tutuşup çevrenin kara dumanlara bürünmesine neden olan Aliağa-Çaltılıdere’deki kimyasal madde depolama havuzunun kapatılmasına karar verdi. Som Atık Depolama Laboratuvar A.Ş’ye ait yer encümen kararıyla faaliyetten men edildi.

Encümen kararından, “Katı atık depolama faaliyeti için 1. Sınıf GSM kapsamında işyeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmayan gerek çevre mevzuatı kapsamında almış olduğu izinlere ilişkin gerçekleştirilen ihlaller gerekse yangına sebebiyet vermesi nedeniyle; çevre ve insan sağlığı açısından sakınca teşkil eden Som Atık Depolama Laboratuvar İnş. San.ve Tic. A.Ş.’ye ait işletmenin söz konusu hususlarda gerekli önlem ve düzenlemeler yapılıp ruhsat müracaatında bulununcaya kadar faaliyetten men edilerek kapatılması” ifadeleri kullanıldı.

Bölge halkının yoğun tepki gösterdiği ve sürekli yangınların çıktığı yerin sahibi olan Som Atık Depolama A.Ş’nin sahibi Oktay Akdemir olarak görünüyor. Son hisse devri kararıyla şirketi Vusal İdrisov’a bırakan Akdemir’in bu alanda çalışmaları bulunuyor. Şirketin tanıtım yazılarında ise şu ifadeler yer alıyor:

“Som Atık Depolama tehlikesiz atıkların bertarafı konusunda hizmet vermektedir. Som Atık Depolama 2008 yılında kurulmuştur. Şirketimizin temel amacı tehlikeli ve tehlikesiz atıkların geri dönüşüm ve imha işlemlerini yapmak ayrıca toplama ayrıştırma, ön işleme, depolama, geri kazanım, bertaraf etme dahil her türlü atık yönetimi işlerine yönelik tesislerin yapım, işletim ve bakım işlerini yapmaktır.

Som Atık Depolama 2013 yılında İtalya’da düzenli depolama alanında faaliyet gösteren Cisma Ambiante firması ile ortaklık kurmuştur . Som Atık Depolama, halihazırda İzmir ili Aliağa ilçesi Çaltılıdere mevkiinde 43986390-150/ 4399 sayılı faaliyet belgesi ile tehlikesiz atıkların bertarafı konusunda hizmet vermektedir..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com