Ana sayfa » Güncel » İZMİR’İN BİSİKLET FESTİVALİ BAŞLIYOR..

İZMİR’İN BİSİKLET FESTİVALİ BAŞLIYOR..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Karşıyaka Belediyesi tarafından, bisiklet kullanımını teşvik etmek ve kent kültüründeki yerini güçlendirmek amacıyla düzenlenen ‘Bisi Fest’, 17 – 20 Ekim tarihleri arasında Bostanlı sahilinde gerçekleştirilecek.

İzmir’in ilk bisiklet festivali olan organizasyonda; bisikletli yaşamın tüm unsurlarını kapsayan onlarca eğitici ve eğlenceli etkinliğe imza atılacak.

DOLU DOLU 4 GÜN..

‘İzmir’in Bisiklet Festivali’ sloganıyla yola çıkan Bisi Fest; Karşıyaka Belediyesi öncülüğünde kurulan Bisikletliler Kooperatifi (BİSİKOOP) ve Akademi Karşıyaka iş birliğinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle hayata geçirilecek.

Organizasyonun açılış töreni 17 Ekim Perşembe günü saat 10.00’da Bostanlı Rekreasyon Alanı’nda yapılacak. 4 gün boyunca Kay Kay Pisti ve çevresinde her yaş grubuna yönelik yarışmalar, sürüş etkinlikleri, spor aktiviteleri, bisiklet bakımı ve bisikletçiler için beslenme gibi çeşitli eğitimler, ilk yardım seminerleri, söyleşiler ve konserler gerçekleştirilecek.

Festivalde bisiklet üreticileri, ekipman, giysi ve aksesuar firmaları ile sportif beslenmeye yönelik markalar, sivil toplum kuruluşları, bisiklet kulüp ve toplulukları, dernekler, kent konseyi, sporcular, aktivistler ve gönüllüler de yer alacak. İkinci el pazarı açılacak. Festivalin öne çıkan etkinliklerinden Geleneksel 2. Karagöl Tırmanma Sürüşü için www.bisifest.com adresinden kayıt yaptırılabilecek.

Siteden tüm etkinlik detaylarına da ulaşılabilecek. Ayrıca, organizasyon süresince tüm aktiviteler Facebook ve Instagram’daki ‘bisifest’ sayfaları ile Youtube kanalından canlı olarak izlenebilecek.

HEDEF 300 BİN ZİYARETÇİ…

Türkiye’nin Eurovelo Avrupa bisiklet rotasına dahil olan ilk şehri İzmir’de, ilk kez böyle bir festival düzenleneceğini aktaran BİSİKOOP Başkanı Ahmet Çelikörs “İklim değişikliği, fosil yakıt tüketimi, çevre, trafik, park sorunlarıyla mücadeleye ve daha kaliteli bir yaşam hedefine sağladığı katkılar nedeniyle, bisiklet kullanımını dünyada giderek daha fazla önem kazanıyor.

Biz bu festival ile geniş kitleleri bisiklete teşvik etmeyi, kent kültüründeki yerini güçlendirmeyi ve yaşam biçimi haline gelmesine katkı sağlamayı hedefledik. Bisiklete ait ne varsa dolu dolu yaşanacak bir program hazırladık. 4 gün boyunca yaklaşık 300 bin ziyaretçiye ulaşmayı hedefliyoruz. Herkesi bisikletlilerin dünyasında eğlenmeye, öğrenmeye ve aktivitelere katılmaya çağırıyoruz” dedi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com