Ana sayfa » Güncel » İLAÇ İŞE YARAMADI DEDİ, DOKTORUNUN BOĞAZINI JİLETLE KESTİ!

İLAÇ İŞE YARAMADI DEDİ, DOKTORUNUN BOĞAZINI JİLETLE KESTİ!

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde fizik tedavi biriminde görevli asistan doktor K.S. (24), hastası BK. tarafından jiletli saldırıya uğradı.

Boynuna aldığı darbe sonrası hemen müdahale edilen genç asistan doktorun hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.

Olay, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde öğle saatlerinde meydana geldi. alınan bilgiye göre, hastanede fizik tedavi biriminde görevli asistan doktor K.S. hastası B.K. tarafından boynundan jiletli saldırıya uğradı.

İddiaya göre dizlerinden rahatsız olan B.K., geçen hafta asistan doktorun yazdığı reçete sonrası “İlaçlar işe yaramazsa gününü görürsün” dedi. B.K., olay günü ise muayene için sıra almadan genç asistan doktorun yanına giderek boynunu jiletle kesti.

Plastik cerrahisinde tedavisi devam eden asistan doktorun hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Öte yandan saldırgan da ekipler tarafından yakalandı.

Vahim olay hakkında bilgi veren Sağlık Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, “Sağlık çalışanlarının yetkili sendikası Sağlık-Sen olarak Bakanlığımıza ve diğer ilgili birimlere sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik paylaştığımız önerilerin dikkate alınması gerektiğini bir kez daha, ısrarla yineliyoruz.

Hukuki düzenlemelerin, geliştirilerek uygulanmasını ısrarla talep ediyoruz. Doktor arkadaşımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, doktorumuza saldıran kişinin, hak ettiği cezayı alması anlamında her türlü hukuki desteği vereceğimizi buradan ifade ediyorum.

Sağlıkta şiddet aynı zamanda kamu hizmetine karşı yapılmış bir eylemdir. Sağlık çalışanına şiddet topluma karşı yapılmış utanç verici bir durumdur.

Halkımızın şiddete uğrayan sağlık çalışanlarının yanında olma ve şiddet uygulayanları toplumdan tecrit etme noktasında duyarlılığa çağırıyoruz..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com