Ana sayfa » Kültür-Sanat » BAŞKAN GÜMRÜKÇÜ, FAKİR BAYKURT’U UNUTMADI..

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜ, FAKİR BAYKURT’U UNUTMADI..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Köy enstitüsü kökenli edebiyatçılar içinde eserleri geniş kitlelere ulaşmış değerli yazar Fakir Baykurt vefatının 20. yıl dönümünde Çiğli’de bir dizi etkinlikle anıldı.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, yazarın köy enstitülü arkadaşları ve Çiğlililerin katılımıyla düzenlenen etkinlik kapsamında Çiğli Belediyesi etkinlik salonuna Fakir Baykurt adı verildi.

Türk Edebiyatına önemli eserler kazandırmış köy enstitüsü mezunu yazar Fakir Baykurt, vefatının 20. yıl dönümünde Çiğli Belediyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri tarafından düzenlenen bir dizi etkinlikle anıldı.İlk etkinlik Aydınlıkevler Mahallesi’nde bulunan Fakir Baykurt Parkı’nda gerçekleşti.

Anma törenine Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Yeni Kuşak Köy Enstitülüleri Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Kemal Kocabaş, 22. dönem Milletvekili Mustafa Gazalcı, yazar Hidayet Karakuş, Fakir Baykurt’un yeğeni Ali Umut Tokcan, eski belediye başkanı Tevfik Alyanak, yazarın arkadaşları, köy enstitüsü mezunları, meclis üyeleri, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

Fakir Baykurt’ın anısını Çiğli’de yaşatıyoruzÇiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Fakir Baykurt’un aydınlanma için verdiği örnek mücadeleyi anlattığı konuşmasında, “Fakir Baykurt Türkiye için önemli bir kişidir. Aydınlanma ışığını Anadolu’nun dört bir yanında ulaştırmaya çalışmış, öğretmenleri örgütlemiş, aydınlık bir Türkiye için çalışmıştır.

Yetiştirdiği kuşaklarla Türkiye’nin geleceğinde etkili olan kişilere dokunmuştur. Yılanların Öcü, Onuncu Köy gibi önemli eserleri Türk edebiyatına kazandırmıştır. Fakir Baykurt anısını Çiğli’de yaşatmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Fakir Baykurt Anıtına karanfil konduProf. Dr. Kemal Kocabaş, Fakir Baykurt’un yeğeni Ali Umut Tokcan, arkadaşının kızı Su Apadaydın ve arkadaşı Mevlüt Kaplan, yazarı anlatan anılarını ve yaşam öyküsünden kesitler paylaştılar. Törene katılanlar konuşmaların ardından Fakir Baykurt’un anıtına karanfiller koydular.

Belediye salonuna Fakir Baykurt adı verildiFakir Baykurt’u anma etkinlikleri belediye konferans salonuna Fakir Baykurt adının verildiği törenle devam etti. Başkan Gümrükçü, yazarlar ve köy enstitüsü mezunları ile birlikte salonun yeni adıyla açılışını yaptı.

Etkinlikler daha sonra “Edebiyatımızda Fakir Baykurt” konulu konferans ile devam etti. Yeni Kuşak Köy Enstitülüleri Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Kemal Kocabaş’ın yönettiği konferansa, Yazar Hidayet Karakuş, Yazar Alper Akçam ve 22. Dönem milletvekili ve yazar Mustafa Gazalcı konuşmacı olarak katıldı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com