Ana sayfa » Yerel » ALTO’NUN DIŞ TİCARET UZMANLIĞI EĞİTİMİ TAMAMLANDI..

ALTO’NUN DIŞ TİCARET UZMANLIĞI EĞİTİMİ TAMAMLANDI..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa Ticaret Odası (ALTO), üyelerine yönelik bilgilendirme çalışmalarına ‘Dış Ticaret’ konusunda düzenlenen eğitimle devam etti.

Aliağa Ticaret Odası, nitelikli dış ticaret personeli ihtiyacının karşılanması, mevcut dış ticaret çalışanlarının bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi amacıyla, işletmelerin dış ticaret bölümü çalışanları, üniversite mezunu gençlerin yanı sıra, ihracat alanında kariyer yapmak isteyenlere yönelik ‘Dış Ticaret Uzmanlığı Eğitimi’ düzenledi.

Uzman eğitimci İmre Gaffaroğlu ve Barış Uyanık tarafından 4 gün süren “Dış Ticaret Uzmanlığı” eğitimi ALTO toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Eğitimin ilk gününde dış ticarette ödeme şekilleri ve tahsilat risklerini minimize etme yöntemlerinin anlatıldığı eğitimde, üyelerimizin ihracat veya ithalat ticari faaliyetlerini yürütürken sattıkları malların bedellerinin tahsilatını nasıl garanti altına alabilecekleri ve dış ticarette evrakları nasıl hazırlamaları gerektiği konusunda uygulama kabiliyetlerinin arttırılması konusunda bilgiler verildi. 

Eğitimin ikinci gününde dış ticaret teslim şekilleri ve lojistik operasyon konularında üyelerimizin, ihracat veya ithalat operasyonu yürütürken sorumlulukları, riskleri ve maliyetleri karşı taraf ile ne şekilde paylaşacağını bilmeleri ve lojistik operasyon konusunda uygulama kabiliyetlerinin arttırılması konularında bilgiler verildi.

Dış ticaret eğitimini değerlendiren Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, “Teknoloji ve iletişim araçlarının hızla geliştiği, uluslararası iletişimde sınırların ortadan kalktığı günümüz iş dünyasında firmalarımız dünyaya açılmak, pazarlarını genişletmek için profesyonel dış ticaret personellerine ihtiyaç duyuyor. 

Bu eğitim programıyla üyelerimizin çeşitli bilgi bankalarını kullanarak ürünleri için en uygun pazarları tespit etmelerine, pazardaki rekabet koşullarını analiz edebilmelerine, ürettikleri ürünlerin pazarları hakkında bilgi toplayabilmelerine yardımcı olmayı hedefledik. Bu ve buna benzer seminer ve eğitimleri üyelerimize sunmaya devam edeceğiz. Verilen eğitimlerin bölgemize katkı sunacağına inanıyoruz” dedi.

Eğitim programından oldukça memnuniyet duyan katılımcılar ise uygulamalı dış ticaret eğitimi sayesinde bilinçli ve sektörlerine yönelik pazarlara doğru açılmaya başlayacaklarını ifade ettiler..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com