Ana sayfa » Güncel » KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN AĞAÇLANDIRMA SEFERBERLİĞİ..

KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN AĞAÇLANDIRMA SEFERBERLİĞİ..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Gelecek nesillere daha yeşil ve yaşanabilir bir kent bırakmayı hedefleyen Karşıyaka Belediyesi, ilçe genelinde ağaçlandırma seferberliği başlattı. Son bir ayda farklı mahallelerde toplam bin 300 fidan dikilirken, 5 yılda yaklaşık 100 bin ağacın toprakla buluşturulması hedefleniyor.

“KENT MERKEZİ YEŞİLLENECEK”

Karşıyaka Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında; kent merkezindeki cadde, sokak, park ve boş alanlar başta olmak üzere, ağaçlandırmaya uygun olan tüm bölgeler tek tek tespit edildi. Ardından Tarım ve Orman Bakanlığı ile üretici kooperatiflerine ait fidanlıklardan ağaçlar temin edilmeye ve Karşıyaka’nın farklı bölgelerine dikilmeye başlandı.

KÜRESEL ISINMAYLA MÜCADELE..

Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’nun arkasındaki otopark alanında gerçekleştirilen çalışmalara katılan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da çınar fidanları dikip can suyu verdi.

Başkan Tugay “Küresel ısınmanın etkilerini azaltmak, daha yeşil bir kent ve daha yaşanabilir bir dünya hedefine katkı sağlamak için çalışıyoruz. Bu amaçla bu dönemde, kent merkezine öncelik vererek, ağaçlandırmaya uygun olan her alana fidan dikeceğiz, boş yer bırakmayacağız. 5 yıllık dönem için hedefimiz yaklaşık 100 bin adet fidanı toprakla buluşturmaktır” dedi.

İKLİME UYGUN FİDANLAR..

Bölge iklimine uygun olan çınar, akasya, tesbih ağacı, jakaranda, meyve vermeyen dut, sofora, akça ağaç, ligustrum, hatmi, pavlonya, çam ve servi fidanlarının kullanıldığı ağaçlandırma çalışmaları, tüm ilçe genelinde düzenli olarak sürdürülecek..

Kaynak-Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com