Ana sayfa » Güncel » EYT’LİLER MERAK EDİYOR, BİLGİN GÖREVİNİN BAŞINDA MI, DEĞİL Mİ?

EYT’LİLER MERAK EDİYOR, BİLGİN GÖREVİNİN BAŞINDA MI, DEĞİL Mİ?

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Emeklilikte yaşa takılanların (EYT) sabırsızlıkla çalışmalarını tamamlamasını beklediği Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Vedat Bilgin’in görevden alındığı iddiasının gerçek dışı olduğu ortaya çıktı.

Alınan bilgilere göre, Vedat Bilgin görevinin başında, üstelik EYT raporuyla ilgili kendisine iletilen bilgilerle ilgili çalışmalarına devam ediyor.

Önce AKP’nin Kızılcahamam kampında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Aile Çalışme ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yaptığı açıklamalar, ardından da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın EYT talimatı verdiği Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Vedat Bilgin’in görevden alındığı iddiası son günlerde umutlu bir bekleyiş içinde olan EYT’lilerin moralini hayli bozdu.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel, Vedat Bilgin ile ilgili Youtube kanalına açıklama da bulundu. Tezel; “Vedat Bey, cumartesi günü görevden alınmış. Daha doğrusu artık görevine son verilmiş. Bu sebeple EYT komisyonunda da çalışmaların sona ereceğini düşünüyorum” dedi.

Tezel, Youtube’da yer alan açıklamasının ardından TELE 1 Televizyonu’nda yayınlanan Ali Tezel’e Sorun adlı programda ise bu kez şu ifadeleri kullandı:

“Evvelsi gün Vedat Bilgin’in bu rapor ve değerlendirme işinden geri çekildiğini duymuştuk, sanal medyada Twitter’da. Bugün gerçek ortaya çıktı, damadımız, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak, ‘Bizim EYt diye bir konumuz yok, böyle bir komisyonda yok’ dedi, EYT’de son noktayı koydu..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com