Ana sayfa » Güncel » “AKPINAR; “ARABULUCULUK KURUMU HER GEÇEN GÜN DAHA İYİ BİR YERE DOĞRU GİDİYOR..”

“AKPINAR; “ARABULUCULUK KURUMU HER GEÇEN GÜN DAHA İYİ BİR YERE DOĞRU GİDİYOR..”

Yazar: Erdinç Şahin
1 yorum

KUZEYEGEHABER-Akpınar Hukuk Bürosunun sahibi, Uluslararası İş ve Ticaret Uyuşmazlıkları Arabuluculuk İhtisas Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Arabulucu-Avukat İrfan Medet Akpınar bugün yayınladığımız; “Arabulucu İş Dünyasına Yaradı mı” başlıklı haberimizden sonra kısa bir açıklama yolladı. Akpınar’ın açıklaması şöyle;

“İlçemizde arabuluculuk müessesesi bağlamında çok başarılı uygulamalar oluyor. Arabuluculuk kurumu her geçen gün daha iyi bir yere doğru gidiyor ve çok daha kurumsal bir yapıya oturuyor. Arabuluculuk da mahkemelerdeki gibi tahkikat, iddia ve savunma, delil ve ispat gibi hükmi konular yer almamaktadır.

Arabuluculuk müessesesinde netice yargısal çözüm süreci ile kıyaslandığında çok daha kısa sürmektedir. Bu yöntem ile anlaşma sağlanmasının bir başka avantajı ise yargısal süreçlere göre çok daha az maliyetli olmasıdır. Yargısal süreçte karar alma konusu tarafların yetkisinde değilken, arabuluculukta ise anlaşma tutanağının içeriğinin belirlenmesi veya anlaşamama gibi durumlar tarafların iradesine bağlıdır.

Bu yöntemin kullanılmasının sağladığı bir başka avantaj ise çözüm yolları aranırken tarafların menfaatleri ön planda tutulur. İki taraf içinde ortak olan iyi sonuca yönelinir. Ancak yargısal sürecin neticesinde ise haklı ya da haksız aranır. Bu yöntemin belirtilebilecek olan en önemli özelliği ise gizliliğin esas olmasıdır.

Yargısal süreçlerde ise tam tersine aleniyet ilkesi ön plandadır ve süreç bu ilke dahilinde ilerleyerek sonuçlanır. Arabuluculukta gizlilik ön planda olduğundan müzakereler sonucunda anlaşma olmasa bile tarafların kaybedeceği herhangi bir şey olmamaktadır. Tarafları arabuluculuk yöntemine olumlu bakmasını sağlayan en önemli faktör gizlilik esasıdır..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

1 yorum

Necmi Türe 9 Ekim 2019 - 17:23

İRFAN bey Aliağa mızın en deneyimli avukatlarından biri. ArAbuluculuk görevinde de çok başarılı olacağı konusunda ŞÜPHEM YOKTUR. bAŞARILAR DİLİYORUM.

Yanıtla

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com