Ana sayfa » Yerel » GİRİŞİMCİLİK KURSUYLA KENDİ İŞİNİN PATRONU OLDU..

GİRİŞİMCİLİK KURSUYLA KENDİ İŞİNİN PATRONU OLDU..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-KOSGEB Girişimcilik Destek Programından yararlanan girişimciler, kendi işletmelerini açarak iş hayatına atılıyor.
 İzmir’in Aliağa ilçesinde yaşayan kadın girişimci Makbule Bayram, hayalini kurduğu iş yerini KOSGEB’den aldığı hibe desteğiyle açarak hayalini gerçekleştirdi. 

Aliağa Ticaret Odası, KOSGEB ve İŞKUR işbirliğiyle gerçekleştirilen eğitimden faydalanan kadın girişimci Makbule Bayram, devletten aldığı destek sayesinde kendi işletmesini açmanın mutluluğunu yaşıyor.

Gerekli eğitim ve kursları tamamladıktan sonra iş yerini açmaya karar veren Makbule Bayram, KOSGEB’in desteğiyle Yeni Mahalle Cengiz Topel Caddesindeki işletmesini açtı. Törenle açılan çiğköfte işletmesinin açılışını Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Meclis Başkanı Adnan Saka ve Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Berk gerçekleştirdi.

Çiğköfte işletmesinin açılışını yapan ALTO Meclis Başkanı Adnan Saka, Aliağa’nın yeni bir işletme ve kadın girişimci kazanmış olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti. Saka, konuşmasında kadınların ticari hayata katılmasının önemine değinerek, “ALTO olarak ilçemizde yeni işletmeler kurulması ve var olan işletmelerin ve çalışanlarının gelişmesi için pek çok farklı eğitim programı gerçekleştiriyoruz. 

Gerçekleştirdiğimiz uygulamalı girişimcilik eğitimine katılan kadın girişimcimiz açtığı işletme ile gıda üzerine hizmet verecek. Bu noktada en önemli konulardan biri de işletmenin açılmış olması değil, devamlılığının sağlanmasıdır. Oda olarak işletmelerimizin devamlılığının olması en büyük dileğimizdir. Bu vesileyle açılışını yaptığımız çiğköfte işletmesinin hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Girişimcilik eğitimine katılarak çiğköfte işletmesini açan Makbule Bayram ise, “Girişimciler için düzenlenen eğitimlerden faydalanarak, kendi işimi kurma hayalimi gerçekleştirdim. Bu fırsatı verdiği için başta İŞKUR ve KOSGEB’e daha sonra her aşamada desteklerini esirgemeyen Aliağa Ticaret Odası’na çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kadın girişimci adaylarına tavsiyede de bulunan Bayram, “Girişimci olmak isteyen kadınlara, ilgi ve yeteneklerini keşfedip, piyasa şartlarında ayakta kalabilecekleri alanlarda iş yeri açmalarını tavsiye ederim. İşlerini özenli yaptıklarında, dürüst ve samimi olduklarında kazandıklarını göreceklerdir” ifadelerini kullandı..

blank

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com