Ana sayfa » Siyaset » “MHP, ÖNCE KENDİ VİCDANI İÇİN KOMİSYON KURSUN..”

“MHP, ÖNCE KENDİ VİCDANI İÇİN KOMİSYON KURSUN..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel yaptığı açıklamada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Kılıçdaroğlu ile ilgili yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi. Devlet Bahçeli “‘Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığı kaldırılsın” açıklamasında bulunmuştu.

“EN HAFİF İFADEYLE HADSİZLİK”

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel yaptığı açıklamada Bahçeli’nin açıklamalarını hadsizlik olarak nitelendirerek: “Geçtiğimiz hafta Milliyetçi Hareket Partisi’nin, genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun “terör örgütleriyle iş birliği yaptığı” iddiasıyla dokunulmazlığının kaldırılması ve yargılanması için komisyon kurduklarını açıklamasını hayretle izledik. Bu, en hafif tabiriyle hadsizliktir, kendini bilmezliktir.

MHP liderinin bu absürt açıklamasından tam 1 gün sonra, Aydın Efeler İlçe Başkanımız Polat Bora Mersin, 3 kişi tarafından evinin önünde saldırıya uğramıştır. Bu kendini bilmez, birilerinin taşeronu olan saldırganlar, Efeler İlçe Başkanımıza saldırırken “Hareketin Lideri Devlet Bahçeli” diye sloganlar atmışlardır.

Bu saldırı demokrasiye, barışa, huzura ve tüm Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerine yapılmıştır. Ben ilçe başkanımıza geçmiş olsun diyorum. Acil şifalar diliyorum. Nefret siyaseti ve kutuplaştırma dilinin bir sonucu olan bu olaylar sadece ve sadece Türkiye’yi çatışma ortamına sürüklemek isteyenlerin amacına hizmet etmektedir” dedi.

“GERİLİMDEN BESLENEN SİYASET ANLAYIŞI”

MHP’nin gerilimden beslendiğini ifade eden CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel: “AKP’nin ve onun küçük ortağının kin, nefret, kamplaşma ve kutuplaştırma üzerine kurdukları siyaset, bu ülkeye fayda getirmemiştir, getirmeyecektir. Gerilimden beslenen, düşmanlıktan beslenen, kardeşi kardeşe kırdırmaktan beslenen siyaset anlayışı çok yakında yok olacaktır.

Milliyetçi Hareket Partisi, geçmişte olduğu gibi gündemi değiştirme misyonunu, bu kez genel başkanımız ve Cumhuriyet Halk Partisi üzerinden yerine getirme çabasındadır.

Tam da, iktidarın, kaybettiği oyları nasıl geri alırım diye kara kara düşündüğü, tam da cumhurbaşkanlığı seçim sisteminin 50 + 1 değil de 40 + 1’e çekebilir miyiz diye düşündükleri şu günlerde, AKP hükümetinin küçük ortağı MHP, üzerine düşeni genel başkanları devlet bahçeli hasta yatağındayken yapmaktadır.

Ancak herkes farkındadır ki, Türkiye’nin acil olan tek gündemi ekonomidir. Vatandaşın cebi boş, esnaf kan ağlıyor, millet seçim değil, geçim derdinde! 50 + 1’i, 40 + 1’e çekebilir miyiz tartışması, Tayyip Erdoğan’ın koltuğunu nasıl sağlamlaştırabiliriz tartışmasıdır. 

1 yılda elektrikten doğalgaza, gıda ürünlerinden tekel ürünlerine ortalama yüzde 50 zam yapıldığı bir ortamda seçim derdine düşen iktidar ve ortağı MHP, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi üzerinden prim yapma derdine düşmüştür. Şundan emin olsunlar ki, 23 Haziran İstanbul seçimlerinde olduğu gibi, yaptıkları hesaplar ve planlar, kendilerini sükutu hayale uğratacaktır” ifadelerini kullandı.

“GENEL BAŞKANIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

CHP’nin hiçbir zaman terör örgütleriyle işbirliği yapmadığını belirten CHP’li Deniz Yücel: “Adında milliyetçi ibaresi bulunan Milliyetçi Hareket Partisi, iktidarına ortak olduğu AKP hükümeti, Habur’da seyyar mahkemeler kurarken, devletin hakimlerini, savcılarını teröristlerin ayağına gönderirken, Oslo’da terör örgütüyle masaya otururken, çözüm süreci adı altında başkanlık pazarlığı yaparken hangi komisyonu kurmuş?

Yenilenen İstanbul seçimleri öncesinde; devletin resmi televizyon kanalında kırmızı bültenle aranan terörist Osman Öcalan’a mikrofon uzattıranları mı kınamış? Yoksa terörist başı Abdullah Öcalan’ın mektubunu İmralı’dan getirtip televizyonlarda okutanlar için komisyon mu kurmuş? 

MHP eğer bir komisyon kuracaksa önce kendi vicdanları için bir komisyon kursunlar, sonra da milletin asıl derdi olan ekonomiyi düzeltmek için ayrı bir komisyon kursunlar. Aksi takdirde bilmeliler ki milleti, “terörist” diyerek yaftalamaya, bölmeye, kutuplaştırmaya, nefret siyaseti üretmeye yönelik her adım, onlara oy kaybı olarak geri dönecektir.

Kaostan, şiddetten, kin ve nefretten beslenen iktidar partisi ve ortağı, muhalefete karşı, tam anlamıyla bir sindirme politikasıyla hareket ediyor. bu ülkeyi bölmeye çalışan FETÖ’sü, PKK’sı, IŞİD’i ile zamanında gizli gizli kol kola giren; ancak çıkar çatışması yaşadıklarında onların gerçek yüzünü gören ve kandırıldığını iddia edenin kim olduğunu herkes çok iyi biliyor.

Bugün Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu üzerinden karalama politikası yapmaya soyunanlar da, çok iyi biliyor ki, CHP hiçbir zaman bu terör örgütleriyle işbirliği yapmadı! Biz geçmişte de bugün de, gerçek milliyetçi çizgimizden, Atatürk ilke ve devrimlerinden, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu ilkesinden, demokrasiden ve Misak-ı Milli sınırlarımızdan asla taviz vermedik, vermeyeceğiz de.

O yüzden aynı zamanda İzmir milletvekili de olan, genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ve onun nezdinde tüm Cumhuriyet Halk Partililere ve demokrasiye inanmış yurttaşlarımıza “terör” yaftası yapıştırmaya çalışanları, 30 ilçe başkanımızla birlikte, tüm İzmir il örgütü adına kınıyoruz.

Milliyetçi Hareket Partisi’ne oy veren vatandaşlarımızın da, gerçekleri çok iyi bildiğini ve iktidar ortağı olan partisinin, iktidarın borazanı olarak hareket etmeyip de, gerçek bir milliyetçi gibi, milletin asıl sorunlarıyla ilgilenmesini istediğini biliyoruz.

Biz hiç kimseyi ötekileştirmeyen siyaset anlayışımızla, herkesi anlamaya ve kucaklamaya her zaman hazırız. Tüm toplumu kucaklamayı her zaman kendisine ilke edinen Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da her zaman yanındayız” ifadelerini kullandı..

Kaynak-Ege’nin Sesi

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com