Ana sayfa » Yerel » ALİAĞA’LI VELİLER; “OKULLARA ALINACAK GÖREVLİLER, KURA İLE BELİRLENSİN..”

ALİAĞA’LI VELİLER; “OKULLARA ALINACAK GÖREVLİLER, KURA İLE BELİRLENSİN..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Geçtiğimiz hafta Aliağa’da bulunan bazı okullardaki öğrencilerin velilerinden çok sayıda mesaj aldık. Okullarda temizlik ve güvenlik görevlisi bulunmadığını, okulların gerektiği gibi temizlenemediğini bu nedenle velilerin çocukları adına duyduğu endişeyi açıkça ifade eden mesajlardı bunlar.

Bazı okullarda idarece velilere nöbetleşe olarak temizlik yapmaları, İşkur ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü,”Toplum Yararına Proje” kapsamında gerekli görevlendirmeleri yapana kadar böyle idare edilmesi gerektiği belirtilmişti. Veliler ise kendi iş-güçleri nedeniyle bunun mümkün olmadığı şekilde yanıtlar vermişlerdi okul yönetimlerine.

Haber Kuzey Ege’de yayınlandıktan 1 gün sonra İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, proje kapsamında eleman alımlarının başladığı duyurusunda bulundu. Aliağa’lı öğrenci velileri görevlendirmelerin bir an önce başlamasını beklerken Kuzey Ege Haber’e bu kezde alınacak elemanların kura ile belirlenmesi gerektiğini ifade eden mesajlar gelmeye başladı.

“ELEMAN ALIMLARI NOTER HUZURUNDA KURA İLE BELİRLENSİN”

Bu mesajların birinde ise ; “Okullara toplum yararına çalışma proğramı çerçevesine verilecek elemanlar için noter huzurunda kura çekimi yapılsın. Pek çok kişi bu işin şaibeli olacağını, o sebepten toplum vicdanını rahatlatmak için, İşkur ve milli eğitimin yapılacak görevlendirmelere yönelik kura yönteminin belirlendiğinin duyurmaları gerekiyor” ifadesinde bulunuluyor.

“KÖYLERDEN TAŞIMALI GELEN ÇOCUKLAR BÜTÜN GÜN AÇ MI KALACAK ?”

Bununla birlikte gelen mesajların bazılarında ise, taşımalı öğrencileri belediye taşıyacakmış okullara. Ama yemek problemleri devam ediyor. Bununla ilgili de düzenleme yapılmalı. Küçücük çocuklar başlarında velileri olmadan akşama kadar aç-bilaç ne yapacak lütfen bu sorunu ilgililere iletin” şeklinde isteklerde bulunuluyor..

Bu vesileyle, Kuzey Ege Haber olarak gelen mesajları yaptığımız haberler kanalıyla yetkili ve ilgililere duyurmayı görev bildiğimizi bir kez daha ifade etmek istiyoruz..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com