Ana sayfa » Güncel » 3 TEKLİF’TEN BİRİ YASALAŞIRSA, EYT’LİLER 2020’DE EMEKLİ OLABİLECEK..

3 TEKLİF’TEN BİRİ YASALAŞIRSA, EYT’LİLER 2020’DE EMEKLİ OLABİLECEK..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-EYT (/haberler/eyt) kapsamında Meclis’e 20 teklif sunuldu, 3 farklı yöntem ise emeklilikte yaşa takılanların umudu oldu.

Uzmanlar ise kanunda herkesin yararlanabilmesi için yürürlük tarihinin 2024’e kadar olması gerektiğini hatırlatıyor.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Duman Meclis’te görüşülecek olan 3 çözüm
yöntemini Kanal D Ana Haber’e anlattı. Duman’ın aktardığı
bilgilere göre ilk madde kadın ve erkeklerin yaş şartı olacak. 50 yaşını dolduran kadınlar ve 55 yaşını dolduran erkekler 3600 günü tamamlamaları halinde bu yasadan yararlanabilecek.

İkinci yöntemde ise emeklilik koşulları arasındaki yaş sınırı devre dışı bırakılacak.Çalışma hizmet ve çalışma süresi şartlarını yerine getirenler emekli olabilecekler. Bu yöntem kabul edilirse 1994 yılından sonra sigortaya giren erkek çalışanlar faydalanamamış olacaklar.

Üçüncü yöntemde ise 8 Eylül 1999 yılı öncesinde işe başlamış olanlar 5 bin gün çalışma ile diğer koşulları sağlayarak emekli olabilecekler. Bu kanunun çıkması halinde bütün EYT’ller kapsayabilmesi için 2024 yılının 9 Eylül’üne kadar yürürlükte kalması gerekiyor.

EYT’LİLER NE ZAMAN EMEKLİ OLURLAR?

Sosyal Güvenlk Uzmanı Ali Duman’ın yaptığı açıklamada yer alan bilgilere göre kanunun yasalaşması halinde EYT’liler için 2-3 aylık bir süre gerekiyor. Yani teklif yasalaşırsa emeklilikte yaşa takılanlar 2020’de emekli olabilecekler..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com