Ana sayfa » Yerel » ALİAĞA BU YIL DA SELE TESLİM OLDU!

ALİAĞA BU YIL DA SELE TESLİM OLDU!

Yazar: Erdinç Şahin
2 comments

KUZEYEGEHABER-Aliağa’nın altyapısı her şiddetli sağanak yağışta olduğu gibi dün gece yağan yağmur nedeniyle bir kez daha çöktü.

Gece saat 01:30-02:30 arası bir saat süreyle yağan şiddetli sağanak yağış başta Atatürk ve Kazım Dirik Mahalleleri olmak üzere bir çok mahallede su baskınlarına neden oldu.

Gece saatlerinde Kuzey Ege Haber’i arayan Aliağa’lılar evlerini su bastığını eşyalarının kullanılamaz hale geldiği bildiriminde bulundu. Özellikle Atatürk Mahallesi Erdoğan Oytun Sokak’ta bulunan Petsan Evleri ile Kazım Dirik Mahallesi Cumhuriyet İlkokulu çevresinde bulunan binaların alt katları su altında kaldı.

Gece Aliağa Belediyesi ile İZSU’yu arayan Muhtarlar ile mağdur vatandaşlar suların çekilmesi için Vidanjör talebinde bulundular.

Avcı Ramadan Rekreasyon Alanı da gece saatlerinde bütünüyle sular altında kaldı. Ancak aylardır suya hasret toprak sabah saatlerine doğru suyu çekince geriye bataklık haline gelmiş bir görünüm bıraktı. İstiklal ve Atatürk Caddeleri üzerinde bulunan bazı dükkan ve iş yerleri de yağıştan etkilendi.

Geçmiş yıllarda olduğu gibi dün gecede yağmurla birlikte gelen moloz ve toprak gibi maddelerin ana giderlerin yanında dereleri de tıkaması nedeniyle suyun denize akmasını önleyip su baskınlarına neden oldu.

Kültür Mahallesinde bulunan iki altgeçit te yine yağmur suyu ile dolup kullanılamaz duruma geldi. Kültür Mahallesinde bir evin bahçe duvarı yıkıldı.

İlginizi Çekebilecek Yazılar

2 comments

Ugur 25 Eylül 2019 - 10:51

Yazık belediye bakalım bu işlerle işçisiz nasil bas edecek …

Yanıtla
Gökhan demirli 26 Eylül 2019 - 19:30

Avcı ramadan parkı yol seviyesinin üstünde olduğu için bu alan havuz görevi görüyor ve her yağmurda su baskını yaşanıyor keşke parkı yapan mühendis arkadaşların kafası biraz daha çalışmaydı da yolun önüne set gibi parkı dikmeselerdi hadi diktin bari denize kadar tahliye yolu birakaydin iş bilmez kişiler iş yaparsa son böyle olur

Yanıtla

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com