Ana sayfa » Siyaset » CHP, BELEDİYELERİNİ MERCEK ALTINA ALIYOR..

CHP, BELEDİYELERİNİ MERCEK ALTINA ALIYOR..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-CHP, 23 Haziran’da tekrarlanan İstanbul seçimiyle birlikte 31 Mart’ta kazandığı toplam 11 büyükşehir ve 10 il belediyesi başta olmak üzere bütün belediyelerin 6 aylık performanslarını mercek altına alacak.

Cumhuriyet Gazetesi’nden Mahmut Lıcalı’nın haberine göre; Genel merkez bünyesinde kurulan Yerel Yönetimler Koordinasyon Merkezi; bütçe gerçekleşmelerini, vaatlerin yapılıp yapılmadığını ve halk memnuniyetlerini ölçerek, belediyelerin 6 aylık durumunu analiz edecek.

Ekim ya da kasım ayında yapılması planlanan Belediye Başkanları Toplantısı’nda bu sonuçlar analiz edilerek, başkanların önüne konulacak.

Performans sonuçlarına göre belediyelerin yanlış ve eksik uygulamalarının belirlenmesinin yanı sıra başarılı belediyeler de olumlu uygulamalarıyla bütün belediyelere örnek gösterilecek.

Yerel yönetimlerden sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Ekim ayı içerisinde hazırlıklarımızı yaptık. Bütçe performanslarıyla ilgili bir ekip kurduk. Ekim ayında bütün belediyelerimizin performanslarını, 6 aylık tespitlerimizi ortaya koymuş olacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Torun, genel sonuçlarla belediyelerin yatırıma ne kadar kaynak ayırdığı, personele ne kadar harcama yapıldığı gibi mali tabloda herhangi bir iyileşme olup olmadığının ortaya çıkacağını ifade etti.

Seçimi kazanan belediye başkanlarının seçim vaatlerininden hangilerini gerçekleştirdiğinin araştırılacağını söyleyen Torun, halkın memnuniyetinin de ölçüleceğini ifade etti.

Torun, belediyelere hem proje hem de finansman kaynağının bulunması konusunda destek vereceklerini belirterek, “Yerel seçimlerin ardından yapılan ilk belediye başkanları toplantısında ortak sorun alanları tespit edilmişti. Bir sonraki toplantıda ortak çözüm önerileri ve dünyada yapılmış başarılı projeleri ve başarı hikâyelerini sunacağız” diye konuştu..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com