Ana sayfa » Yerel » İŞKUR TEMİZLİK ELEMANI YOLLAMADI, ALİAĞA’DA OKULLAR TEMİZLENEMİYOR!

İŞKUR TEMİZLİK ELEMANI YOLLAMADI, ALİAĞA’DA OKULLAR TEMİZLENEMİYOR!

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa’da yeni eğitim-öğretim sezonunda hizmet vermeye çalışan okullar bugünlerde büyük bir sorunla karşı-karşıya. Bu sorun hijyen yani temizliğe ilişkin.

BU YIL GÖREVLENDİRME YAPILMADI..

Geçtiğimiz yıllarda İŞKUR tarafından okullarda temizlik elemanı görevlendirmesi yapılıyordu. Bu yıl bu görevlendirme yapılamadı. Bu sebepten temizlik görevlisi bulunmayan okulların hepsi öğrenciler ve öğretmenler açısından hijyen sorunu teşkil ediyor.

Kuzey Ege Haber’e bir çok okuldan veliler yaşanan soruna ilişkin mesaj ve fotoğraf yolladı, telefonla problemi aktardı. Pek çok öğrenci velisi şu sözlerle konunun gündeme getirilmesi talebinde bulundu;

“ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIĞI BAKIMINDAN ENDİŞE DUYUYORUZ”

“Geçtiğimiz yıllarda İŞKUR Aliağa’daki okullara temizlik elemanı yolluyordu, bu yıl nedense bu yapılmadı yada yapılamadı. Okullarımız başta tuvaletler olmak üzere gerçekten çok berbat durumda. Koridorlar, sınıflar temizlenmediği için ortalık mikrop kaynıyor.

Gözümüz gibi sakındığımız yavrularımızı böyle bir ortama yollamak istemiyoruz, çünkü hastalık kapmalarından korkuyoruz. Bazı okullarda velilerden temizlik yapmaları istenmiş, bize de iletildi bu yönde bir talep. 

“BİZLER HEM İŞİMİZE GİDECEĞİZ, HEMDE OKULU TEMİZLEYECEĞİZ, NASIL OLACAK BU İŞ?”

Hem işimize gidip çalışacağız hemde okulu temizleyeceğiz, nasıl olacak bu iş ?. Yetkililerden yaşanan soruna ilişkin acil bir çözüm bulmalarını, sizinde her zaman olduğu gibi sesimizi duyurmanızı istiyoruz. 

“SİZİN ARACILIĞINIZLA ACİL BİR ÇÖZÜM BULUNSUN İSTİYORUZ”

Bu sorun bir-kaç okulda yaşanmıyor çünkü o okullarda geçtiğimiz yıllarda kadroya geçen temizlik görevlileri var, işlerini yapıp okulların temiz olmasını, temiz kalmasını sağlıyorlar. Lütfen bizim okullarımıza da temizlik görevlisi gönderilsin, bunu acilen arz ve talep ediyoruz..”

Konuya ilişkin Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü açıklama yaparsa onu da aynı şekilde duyuracağımızı hatırlatmak istiyoruz..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com