Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » ELEKTRONİK SİGARA’LAR, CAN ALMAYA DEVAM EDİYOR!

ELEKTRONİK SİGARA’LAR, CAN ALMAYA DEVAM EDİYOR!

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Kaliforniya’daki sağlık yetkilileri, bilinmeyen bir akciğer rahatsızlığının 7 kez can aldığını rapor etti. Bu rahatsızlık, daha önce elektronik sigara içen yüzlerce kişide rastlanılmış bir rahatsızlık olduğundan gerçekleşen 7 ölümün de elektronik sigara yüzünden olduğu düşünülüyor.

Ölümler, rahatsızlığa sahip olan 40 yaş ve üzeri kişilerde gerçekleşiyor. Tulare Eyaleti Halk Sağlığı Yetkilisi Dr. Karen Haught, “Üzülerek Tulare Eyaleti’nde elektronik sigara yüzünden gerçekleştiğini düşündüğümüz bir akciğer hastalığı yüzünden bir vatandaşın hayatını kaybettiğini rapor ediyoruz. Bu, eyaletteki 3. akciğer rahatsızlığı vakası” açıklamasını yaptı.

Ortaya çıkan bu vakalardaki yaralanmalar ve belirtiler, birbirine çok benzer izler taşıyor. Genellikle bu vakalardaki hasta insanlarda ateş, ishal, nefes alma zorluğu ve şiddetli göğüs ağrıları görülüyor. Yerel ve bölgesel sağlık yetkilileri, bu tür belirtilere karşı insanları uyarıyor ve konu üzerinde çalışmalarını devam ettirdiklerini söylüyor.

Vakaların çoğunda kişilerin durumu gün geçtikçe kötüleşiyor. Hatta hastaneye kaldırılan hastalar, nefes almak için suni solunum cihazlarına ihtiyaç duyuyorlar. Şimdiye kadar 380 kişide görülen bu akciğer rahatsızlıkları, 7 kişinin canına mal oldu. Genellikle yetişkin insanlarda görülen bu hastalığın bazı gençleri de etkisi altına aldığı rapor ediliyor..

Kaynak-Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com