Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » İNSAN VÜCUDU, ÖLÜMDEN 1 YIL SONRA BİLE HAREKET EDEBİLİYOR!

İNSAN VÜCUDU, ÖLÜMDEN 1 YIL SONRA BİLE HAREKET EDEBİLİYOR!

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Tüyler ürpertici bir kelime olan ölüm, ne yazık ki hepimizin kaçınılmaz sonu. Bunu kabul etmemek çok da mümkün değil ancak yine de insan, herhangi birisinin ölümünü istemiyor. Hatta bu durum, söz konusu kişiler sevdiklerimiz olunca daha da fazla can yakıcı oluyor.

Bir de ölümden sonrası var. Elbette insan, hayatında sadece bir kez öldüğü için bu durumu tarif etmek mümkün değil. Ancak bilim insanları, ölümden sonraki süreci her dönem araştırdılar. Yapılan son bir araştmaysa, ölü bedenlerin hareket ettiğini ortaya çıkardı. Bu biraz ürkütücü gelebilir ancak, araştırmanın detaylarının daha da ürkütücü olduğunu söyleyebiliriz.

Avustralya’da yapılan araştırma, “ceset çiftliği” olarak adlandırılan ve 70 cesedin bulunduğu özel bir ortamın hazırlandığı Avustralya Tafonomi Deneysel Araştırma Tesisi’nde (AFTER) gerçekleşti. Bu tesis daha çok çeşitli suç olaylarını yeniden canlandırmak için kullanılıyor olsa da bu kez daha farklı bir amaç uğruna kullanıldı. Bilim insanlarının ölü bedenlerin hareketlerini izlemek için ortama ekledikleri hızlandırılmış kameralarsa, kimsenin beklemediği sonuçlar ortaya koydu.

70 cesedin bulunduğu bir ortama yerleştirilen hızlandırılmış kameralar, 30 dakikada 1 kez fotoğraf çekimi yaptı. 17 aydan daha uzun bir süre boyunca yapılan çekimlerin sonucunda, ölü bedenlerin çürürken hareket ettiğini gözler önüne serdi.

Konuyla ilgili açılamalarda bulunan araştırmacılardan Alyson Wilson, ölü bedenlerin özellikle de kollarında hareket tespit ettiklerini açıkladı. Wilson, kolların ölümden bir süre sonra vücuttan açılmaya başladığını ardından da tekrardan kapandığını belirtti. Wilson’a göre yeniden kapanmanın nedeniyse bedenin çürümesinden kaynaklanan büzüşme.

Görüntüleri izleyen başka bir isim olan Dr. Xanthe Mallett, ölülerin bu denli hareket ettiğini görmenin herkesi şaşırtacağını, kendisinin görüntüleri izledikten sonra hayretler içerisinde kaldığını söyledi.

Yapılan bu araştırmayla birlikte öldükten sonra hareketsiz kaldıklarını sandığımız bedenlerin aslında, hareket etmeye devam ettiği anlaşılmış oldu..

Kaynak-Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com